Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Mladík údajně střílí z okna kovové kuličky

Autor: zb, jos - 
27. července 2009
15:31

FOTOGALERIE: Slzy v očích střídá vztek. Když se pan Leška podívá na své auto, zuří. Dlouho šetřil a teď mu ho ničí vandal. Kapotu pokrývají důlky od kovových kuliček...

Oprava by Vlastimila Lešku (64) z Plzně přišla na desítky tisíc korun. Stejně jsou na tom i další lidé z Kaznějovské ulice. I oni mají poničená auta. Kovová kulička dokonce rozbila už i zadní okno u Škody Fábie. Majitel vozu tak byl hned o 5 tisíc korun lehčí. „Kuličky hází nebo střílí z bytu z 5. patra mladík Matěj Š. (18). Podobně blbne už nejméně pět let. Jeho agresivita se ale pořád stupňuje.

Nejdříve si netroufal ničit majetek. Teď už ale ano,“ ztěžuje si Leška. „Kluk není doma. Je už dospělý, tak si ho někde sežeňte a zeptejte se ho na to. Jeho mobil, abyste mu mohli zavolat, vám ale nedám. Kuličky ale nehází ani nestřílí. To je lež,“ reagovala Matějova maminka Hana Š.

Matěj je ale v ulici mezi lidmi zapsán jako známá firma. „Nejdříve házel po lidech vajíčky. Pak plnil igelitové tašky vodou a ty pouštěl na chodce, kteří šli po chodníku pod panelákem. Uvnitř bylo nejméně 5 litrů vody. Kdyby trefil dítě, je na místě mrtvé. Možná by tím zabil i dospělého člověka,“ říká Vlasta Lešková (66).

„A jednou dokonce házel po lidech i sklenice s kompoty,“ dodává Leška. Matějova matka i tahle obvinění odmítá a syna hájí. „Nikdy to nedělal. Všechno je to kvůli tomu, že s panem Leškou nevycházím dobře,“ tvrdí Hana Š.   Lidem už došla trpělivost a vše ohlásili policii. „My teď musíme vyšetřit, co přesně se v Kaznějovské ulici děje,“ vysvětila Martina Hábrová z ředitelství policie Plzeň-město.

sharp ( 27. července 2009 20:47 )

Nechápu, jak mu to mohlo tak dlouho procházet. V článku lidé "brečí" nad poškozenými auty. Ale co kdyby trefil člověka ? Autor článku by se mohl zeptat v nemocnicích, kde jim pacienti chodí po akci s "neškodnou" hračkou. Mám syna, kterého podobný zmetek trefil do oka. Ležel 2 týdny na očním oddělení za velkých bolestí.Zornice je trvale postižena. Podobných případů tam bylo více. Teď mi sdělte, proč ČOI dovolí prodej takových "hraček" ?

cecilio ( 27. července 2009 19:50 )

Proč tomu blbečkovi někdo nerozbije z těch lidí hubu ,to tam nemají v okolí žádnýho chlapa ? Jenom ne že tam bydlí samí důchodci , přeci i ti mají syny ne ? Někoho najmout .

Zobrazit celou diskusi