Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Parodie na plakáty ODS: My jsme za vodou, a co vy?

Parodie na předvolební billboard ODS se objevil i nedaleko Plzeňské ulice v Praze
Parodie na předvolební billboard ODS se objevil i nedaleko Plzeňské ulice v Praze  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
23. července 2009
10:27

Expremiér Topolánek má zase o starost víc! Na několika místech v Česku se totiž objevily plakáty s lídry ODS v plavkách a s nápisem "My jsme za vodou, a co vy?", které parodují billboardy, které má ODS od počátku července v Chorvatsku.

Autor fotografií David Kraus se proto chystá podat na policii trestní oznámení na neznámého pachatele. Podle svých slov to považuje to za zneužití svého díla, které ho poškozuje.

Billboardy v Chorvatsku zobrazující lídry ODS v plavkách, série obrázků začíná fotografií, na níž je záběr na nohy čtveřice politiků. Obličeje Petra Gandaloviče, Mirka Topolánka, Ivana Langra a Davida Vodrážky uvidí turisté až přímo v letoviscích u moře, fotografii doprovází nápis "Tady nás pusťte k vodě".


Kampaň ODS: Tyto billboardy budou na chorvatských dálnicích reprezentovat Českou republiku!!! Kampaň ODS: Tyto billboardy budou na chorvatských dálnicích reprezentovat Českou republiku!!! | ODS

Originální verze billboardu ODS v Chorvatsku.


"Jsem překvapen, jak se k těm fotografiím vůbec někdo dostal," řekl fotograf Kraus, který je přesvědčený, že jde o součást předvolebního boje. Podle něj mohl fotografie vzít buď někdo v tiskárně, kde se billboardy tiskly, stáhnout nelegálně ze serverů či ofotit. "Zneužití tohoto díla a text na neoprávněně užitých fotografiích mě poškozuje a podle mého názoru může poškodit i mého klienta," tvrdí fotograf.

"Je to krádež. Navíc opravdu za vodou je se svým bytem na Floridě Stanislav Gross, bývalý premiér z ČSSD," uvedl v prohlášení zaslaném ČTK první místopředseda ODS David Vodrážka.

Plakáty použité v ČR mají na rozdíl od originálů upravené pozadí. "Já je tak neupravoval," dodal fotograf, který je překvapen drzostí neznámého pachatele.

Předčasné volby 2009: Volební speciál

detektifshtika ( 23. července 2009 14:22 )

A dokud si všichni nezačnou utahovat opasky, tak se budete hodně divit, co se bude dít pak. Resp. volte levici, ta Vám dá hory doly, ale všeho dočasu. Ono potom kde nic nebude, ani smrt nebude brát... A všichnio budou v pr*deli.

smrk ( 23. července 2009 12:26 )

lidi zlatí, co se vášníme ? Vždyť ta zběř co nám vládne nás má akorát za blbce a pokladničku pro jejich blahobytný život. Zájem o obyčejného člověka je u nich pouze měsíc před volbami, to se můžou strhat jak jezdí slibují a když je hotovo - tak jsou různé "balíčky" jak okrást obyčejný lid. Takže klídek a tihle vyfocení i nevyfocení pánové mě můžou přijít akorát tak políbit *** - hnj a balast jeden !!!!!

makmark ( 23. července 2009 11:17 )

to byl těžký omyl Zemana a celé ČSSD. ČSSD prostě nemá štěstí na vůdce z lidu, Buzková to byla a je taky ryzí socialistka jak sviňa

quasimodo ( 23. července 2009 10:59 )

jenze to se nemusi trast zadny z politiku. Kor Standa Goss, ktery si uziva nasi blbosti a Paroubek ho jeste chranil.

bledulka ( 23. července 2009 10:52 )

Vždyť je to pravda. Musí se některý z těchto pánů třást každý měsíc, jestli bude mít výplatu nebo ne?! Nemusí... Stát je štědrý!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa