Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

23. červenec 1989: Rozbitý deštník? Oprava za čtvrt roku!

 (Autor: Foto Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: VP, rum - 
23. července 2009
05:00

Kolik máte doma deštníků? Tři čtyři? A nějaký možná ještě i v práci. Před dvaceti lety měl každý většinou deštník jen jeden, a když se rozbil, tak to byl malér.

Řeklo by se banální věc takový deštník. Jenže co dělat, když je léto rozmarné a chvíli svítí sluníčko a chvíli prší. Bez deštníku to prostě nejde. A když se rozbil, honem ho dát do opravy. „Nedávno jsem roztrhla potah úplně nového deštníku. Když jsem se ptala v různých opravnách, řekli mi, že mi ho spraví nejdříve za dva měsíce,“ líčila před dvaceti lety své zkušenosti s československými službami za dob vlády komunistů čtenářka Večerní Prahy (VP).

Realita byla dokonce ještě krušnější. „V opravně v pražské Nuselské ulici nás doslova odbyli s tím, že mají frontu až ven. V pasáži ve Vodičkově ulici nám řekli, že pro nedostatek pracovních sil vyhoví naší žádosti za tři měsíce,“ ověřovala zkušenosti čtenářky Večerní Praha.

Co s tím? Hlasy volající po soukromých dílničkách, které by byly určitě pružnější, začaly sílit...

ZÍTRA ČTĚTE: Neber úplatky, nebo tě zavřou!

marceska1 ( 26. července 2009 12:37 )

Proboha, co to je za blbost?????? Proste jsem si i v té dobe koupila nový destník.....

gogo ( 23. července 2009 21:52 )

Pane "djaba.." povídám... probuďte se ! Snad nejste tak hloupý aby jste si opravdu myslel, že víte téměř vše... To co popisujete že umíte, umí každý druhý chlap Vaší generace a vůbec se proto nebuší v prsa ! A když už umíte a víte téměř vše - umíte na př. roubovat stromy ? Odrodit fenu ? Transplantovat srdce ? Vyznáte se na hvězdné obloze ? Umíte určit čeleď brouka který Vám přistál na ruce ? Víte jak Vám pracují jednotlivé buňky ve Vašem těle ? Umíte namalovat obraz ? Umíte vytesat sochu ? Umíte programovat počítače ? A mohl bych Vám položit ještě tisíce a tisíce takových otázek, na které by jste musel odpovědět : Nevím, neumím... Tak vidíte jak málo, téměř nic nevíte a nic neumíte ... Ale nic si z toho nedělejte. Takto je na tom každý z nás, protože každý rozumíme a umíme jen něco, protože to ani jinak není možné. To jen Vám se z toho mála co umíte nějak zatočila hlava... Ale to Vás snad proboha přejde...

djaba ( 23. července 2009 19:06 )

Nemohu být neskromný,jen díky mému úsilí a má moje rodina to co má .Ti muži , kteří si neumí otevřít ani konzervu, naladit DVD rekordér nebo provést instalaci vodovodu a odlaždičkovat koupelnu jsou v pr ... ,když jim v sobotu večer vypadnou pojistky.Tudíž u mě platí , vím téměř vše a to ostatní vím kde v jakém pramenu hledat .Také proto mě můj zaměstnavatel hodnotí nadprůměrně , ostatně moje rodina též.

gogo ( 23. července 2009 10:18 )

Snadná pomoc - nechvalte se... Správnému a opravdovému muži vždy skromnost sluší ! To jste nevěděl ? Ten kdo skutečně hodně ví a hodně umí, je vždy skromný, protože ví kolik toho ještě neví a kolik toho ještě neumí. To je to známé : "Vím že nic nevím !" Znal jste toho pána ?

djaba ( 23. července 2009 10:06 )

Ano máte pravdu ,je to tak .Jen noje samochvála voní .

Zobrazit celou diskusi