Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na Staroměstském náměstí se poprali taxikáři s policisty!

Autor: rvs, kle, ČTK - 
16. července 2009
15:45

FOTOGALERIE: Turisté na Staroměstském náměstí byli okolo 13. hodiny svědky neuvěřitelné scény! Taxikáři se tam drsně poprali s městskými strážníky! Důvodem bylo zrušení stanoviště taxislužby Sedop.

Několik taxikářů po poledni zablokovalo dvěma vozy bývalé stanoviště taxislužby Sedop, které v úterý Magistrát zrušil a na jeho místě zřídil parkovací místa pro invalidy. Jeden z taxikářů postavil svůj vůz na místo pro invalidy a odmítal odjet. Auto strážníci odtáhli a řidiče pokutovali, jejich zákrok ale vyústil v rvačku!

Na Staroměstském náměstí se celkem shromáždilo asi 20 protestujících taxikářů. "Jeden z taxikářů zanechal vozidlo na invalidním stání. Poté, co ho policisté vyzvali, aby odjel, auto zamkl a šel si sednout na zahrádku blízké restaurace," řekl náměstek ředitele pražské městské policie Ludvík Klema.

"Když se pak policisté snažili muže předvést, vložili se do konfliktu další tři lidé, taxikář a dva přítomní, kteří se pokoušeli dělat jakousi ochranku," dodal Klema. Dodal, že jeden z mužů, kteří strážníky napadli, měl u sebe i zbraň!

Tři nejagresivnější muži na straně taxikářů byli zadrženi a byli obviněni z napadení veřejného činitele. Čtyři lidé byli zraněni. Dalšími zraněnými jsou taxikář (55) a dva členové ochranky vedení Odborového svazu Taxi Praha. "Ti dva vypadali jako skinheadi a na každého muselo nastoupit hned několik policistů, aby je vůbec zvládli!," řekl pro Blesk.cz svědek rvačky.

Vedení taxikářů je přesvědčeno, že vina konfliktu byla na straně policie. "Samozřejmě hned podáme na městskou policii trestní oznámení. Vše máme na videozáznamu," prohlásil po incidentu zástupce odborového svazu Taxi Praha Pavel Jelínek.


Proč Magistrát vykázal taxikáře ze 'Staromáku'? Čtěte ZDE.


Příčinou celého sporu bylo obvinění Magistrátu, že taxikáři Sedopu šidí své zákazníky, kterými jsou především zahraniční turisté. Za kilometr jízdy si totiž účtují až 99 korun, zatímco městská vyhláška stanovuje maximální sazbu 28 korun. Spor trvá již několik let a řešil ho dokonce i soud.

Mluvčí magistrátu Jiří Wolf prohlásil, že Magistrát považuje taxikáře ze Staroměstského náměstí za hanbu hlavního města.

woolloomooloo74 ( 16. července 2009 23:32 )

Ve state ,ktery v minulosti nahraval zlodejum a jinym kriminalnikum a kteri si za ty dlouhe leta vypestovali drzost nehoraznym zpusobem a hlavne beztrestne okradat slusne lidi se neda uz nicemu divit.V te rvacce snad uz chybel jenom R.O.M. KOCAB a spol.,aby tem zlodejskym taksikarum daroval lukrativnejsi flek a hlavne absolutne zadarmo ...

warumfernet ( 16. července 2009 21:43 )

To už i ti socdemáci dostali od topoljungen větší nakládačku těma vécama...

valdis ( 16. července 2009 16:50 )

Podle xichtu - to není nejakej Rus z nejakej východní mafie ??- Opravdu je to Čech ? Neboť podle xichtu se na Čecha napodobá, alebo mu hio pozměnilo jeho chováni !!

valdis ( 16. července 2009 16:48 )

Taxikaři byli vždy udavači, konfidenci, agenti ŠtB - aby mohli profitovat. Teď jim to nekdo chce ukončit - teda se jim to nelíby. Kdyť tam vidím jednoho bambulu, na ošetření ho mohli svézt kolegove napr. cez Hradec a vyučtovat mu po 199 KČ km. Jiste by se mu to líbilo a soulasil by s tím, vždyť takéto ceny preosazuje.Omlovam se ovšem jsou i sětle vinimky - n o je jich málo, aj tí slušní jsou nucení bít hrubší, aby se pri tech grázlech uživili !!

siroky11 ( 16. července 2009 16:09 )

Proč jim neodebírají licence? Vždyť ten pražský zkorumpovaný magistrát toto ještě podporuje, tak čemu se divíme?

Zobrazit celou diskusi