Blesk zkoušel různé varianty. A výsledek? Nejkratší náhradní trasu zvládli redaktoři za pouhé tři minuty!

Úsek, kudy denně projede 25 tisíc aut, bude uzavřen až do 20. srpna kvůli rekonstrukcím a výměně inženýrských sítí. A řidiči jsou pořádně naštvaní. Jak ale Blesk v úterý zjistil, nemají proč.

Uzavírka se dá totiž oběma směry docela jednoduše objet bez toho, abyste trčeli ve větších kolonách. Ty se tvoří hlavně na nábřeží Kapitána Jaroše a v Letenském tunelu. Ale pokud tudy jet nemusíte, můžete se čekání ve frontě aut vyhnout!

Redaktoři Blesku vyjeli v úterý v poledne, tedy v dobu, kdy je provoz v metropoli poměrně »normální «. Postupně vyzkoušeli šest různých tras, jak se dostat z křižovatky Korunovační a Milady Horákové na křižovatku Veletržní a Dukelských hrdinů a zpátky. A kombinací je opravdu dost a dost. Když Blesk zvolil cestu postraními uličkami, »udělal« dokonce rekord! Tři minuty!

Ale pozor! Trasy jsou vhodné spíše pro osobní auta, a když chytnete blikající vozy zásobování, budete si muset v některých místech počkat. Pokud zamíříte v jakémkoli směru na ulici Milady Horákové, patrně vás trošku zdrží tramvaje. Když zastavují ve stanicích, musí řidiči počkat, až cestující vystoupí a nastoupí. Nejzacpanější je asi trasa po nábřeží Kapitána Jaroše směrem na křižovatku Korunovační a Milady Horákové. Lidé jsou totiž nejspíš zvyklí volit objízdnou trasu právě tudy.

Moc vhodná není ani cesta Letenským tunelem směrem k Vltavě. Pokud nemíříte přes most, ale směrem ke křižovatce Dukelských hrdinů a Veletržní, zvolte raději cestu uličkami. Blesk ji zvládl za sedm minut!


Jednotlivé trasy:

365934:gallery:true:true

Z bodu B jeďte Veletržní dolů, zahněte na Bubenskou vpravo, až dojedete na nábřeží Kapitána Jaroše. Vjeďte do Letenského tunelu a po jeho opuštění dojedete do cíle. Trasa trvala Blesku 15 minut.


365935:gallery:true:true

Od křižovatky Milady Horákové a Korunovační jeďte ulicí Nad Štolou kolem tunelu, vjedete do Muzejní, pak projedete Kostelní ulicí kolem Národního technického muzea. Na konci zahnete vlevo do ulice Dukelských hrdinů a pak až do cíle.


365936:gallery:true:true

Od bodu B pojede po ulici Dukelských hrdinů směrem na Výstaviště, před podjezdem zahnete vlevo do Strojnické, na konci vpravo do Umělecké a uličkami U Studánky a Ovenecká se dostanete na Letenské náměstí. Odtud je to jen kousek do cíle.


365937:gallery:true:true

Projedete kolem Veletržního paláce, za ním zahnete vpravo do Heřmanovy, poté projedete Veverkovou a doprava na ulici Milady Horákové. Odtud dorazíte na Letenské náměstí a pak do cíle. Blesk to zvládl za pouhých 5 minut.


365938:gallery:true:true

Přes Letenské náměstí projeďte do ulice Milady Horákové, před koncem zahněte doprava do Veverkovy ulice, ne jejím konci vlevo do Kostelní a po jednom bloku vlevo do ulice Dukelských hrdinů. Pak rovně dojedete do cíle.


365933:gallery:true:true

Ulicí Dukelských hrdinů dojeďte až téměř na konec, zahněte do Kostelní a pak Kamenickou, Letohradskou a Oveneckou ulicí relativně v pohodě dorazíte až na Letenské náměstí, odkud je to do cíle už jen pár set metrů.