Listu to sdělil Stacy Brown, blízký rodinný přítel Jacksonových. „Rodina by se s Michaelem měla rozloučit ve středu, alespoň podle předběžných informací,“ řekl Brown. Mezitím právník L. Londell McMilian, kterého si Jacksonova rodina najala, už zahájil první kroky ve věci zařízení pohřbu.

Přestože detaily pohřbu ještě nejsou známy, losangelská policie i hasiči už začali s přípravami na Jacksonův pohřeb. Předpokládá se totiž, že se s králem popu přijdou rozloučit statisíce jeho fanoušků a obdivovatelů.

Zpěvákovo tělo, které bylo podrobeno už dvěma pitvám, bylo v sobotu v brzkých ranních hodinách vydáno rodině. Ta jej nechala uložit do speciální uzamčené soukromé krypty v márnici, kde je zajištěno, aby nemohly uniknout žádné posmrtné fotografie.

Rodina si vyžádala druhou, nezávislou pitvu. „Michael den před svou smrtí nemocný nebyl. Vůbec nebyl zesláblý,“ řekl stanici CNN reverend Jesse Jackson, který je stále nablízku zpěvákově rodině. „V tuhle chvíli nemáme žádnou jistotu. Nevíme, co se přesně stalo. Vědět to musíme,“ dodal reverend za celou Jacksonovu rodinu.

List The Post v sobotu uvedl, že zpěvák při svých 178 cm vážil v době úmrtí pouhých 56,5 kg. Jedl jenom jedenkrát denně a své tělo proléval ‚koktejlem‘ z nejrůznějších medikamentů, včetně několika silně návykových léků.

Deepak Chopra, duchovní učitelka a přítelkyně Jacksonovy rodiny, v sobotu řekla, že nejméně od roku 2005 Jackson zneužíval předepsané léky na bolest. O možné závislosti na lécích s ním mluvila asi půl roku před zpěvákovou smrtí.