Že je Nerušil zřejmě nejlepším a nejpodobnějším dvojníkem slavného Waldy, dobře vědí především fanoušci stále populárnější skupiny WaldaGang, se kterou Nerušil vystupuje. A s faktem, že normální lidé si ho se slavným zpěvákem pletou, je už roky smířený.

Fotogalerie
4 fotografie

Jenže situace se změnila před několika týdny, kdy milovaný Waldemar Matuška zemřel. Od té doby vyvolává Nerušil na ulici pozdvižení jako dlouho ne. „Po smrti Waldy se všechno změnilo. Někteří lidé, když mne potkají, tak třeba vyjeknou hrůzou. Jiná paní mne zase objala, začala mne líbat na tvář a strašně plakat,“ popsal Blesk.cz zpěvák WaldaGangu.

„Vůbec netuším, jak se mám chovat. Některé reakce jsou milé, ale všem se hned snažím vysvětlit, že nejsem Matuška, že jsem mu akorát hodně podobný. Nechtěl bych, aby si někdo myslel, že se za něj vydávám a chci se nějak přiživit na jeho smrti,“ vysvětluje Nerušil.

Přesto se i tak negativním reakcím nevyhne. „Samozřejmě už mi pár lidí začalo nadávat, jestli mi to není hanba se vydávat za mrtvého zpěváka. Jenže já tak prostě vypadám už dlouhé roky,“ krčí rameny Waldův dvojník.

„S panem Matuškou jsem se osobně několikrát setkal. Moc jsem si ho vážil a i on byl rád, že s WaldaGangem dál hrajeme jeho písničky a šíříme je mezi lidma,“ popisuje Nerušil setkání se svým vzorem.

A jaká byla nejvtipnější reakce, jakou zažil? „Jedna stará paní ke mně na ulici přiběhla a začala volat, že to věděla, že Walda není mrtvý a začala se mnou radostně cloumat. Tak jsem jí vysvětlil, že nejsem Walda, že jsem mu jen podobný a ona mi povídá, že to dobře ví, že si ze mě a lidí kolem jen chtěla trochu vystřelit,“ směje se zpěvák WaldaGangu.