Uvedla to firma Elizabeth Arden, která kosmetiku se jménem Ferretti
vyrábí a distribuuje. Parfém se na trh dostane letos na podzim a uvedení bude provázet právě kampaň s modelkou Schiffer.

Fotogalerie
1 fotografie


"S Albertou jsem mnoho let spolupracovala a je úžasné podílet se na tomto zajímavém projektu. Albertiny návrhy vždy ztělesňují ženskost a eleganci, které se odrážejí i v této vůni," uvedla Schiffer v tiskovém prohlášení.

Světlovlasá modelka německého původu byla na vrcholu kariéry v 90. letech 20. století například spolu s Cindy Crawford nebo Lindou Evangelistou. Byla takzvanou "múzou" návrháře Karla Lagerfelda a pozornost budil i její vztah s mágem Davidem Copperfieldem.

Schiffer je už několik let vdaná za britského režiséra Matthewa Vaughna. Mají spolu dvě děti. Letos v srpnu jí bude devětatřicet let.

"Claudia představuje ikonu krásy a ženu, jejíž smyslnost pramení z jedinečné a nenapodobitelné osobnosti. Vyzařuje sebevědomí a vnitřní sílu, a vyjadřuje tak vlastnosti, po kterých každá žena touží. Claudia představuje ženu, pro kterou módu i vůni navrhuji," řekla Ferrettiová.

Americký kosmetický gigant Elizabeth Arden působí ve více než 90 zemích světa a mimo vlastní dekorativní i pěstící kosmetiky vyrábí také parfémy pro návrhářské oděvní značky. Loni v lednu uzavřel smlouvu s italskou společností AEFFE na vývoj, marketing a distribuci parfémů a kosmetiky se jménem Alberty Ferretti. Mezi hlavní konkurenty Elizabeth Arden patří například firmy Estée Lauder nebo Revlon.

AEFFE působí v sektoru luxusního zboží, v němž vyrábí a distribuuje značky Alberta Ferretti, Philosophy di Alberta Ferretti, Moschino, Moschino Cheap & Chic, Pollini a Jean Paul Gaultier.