Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zloděj si zapomněl na místě činu doklady

Sparťanský autobus doprovázela policie.
Sparťanský autobus doprovázela policie.  (Autor: Foto pro Blesk: Svatopluk Šída)
Autor: ČTK, oj - 
13. června 2009
14:10

Dvacetiletého muže podezřelého z vloupání do rodinného domu zadrželi plzeňští policisté. Údajný zloděj, kterého při krádeži vyrušila obyvatelka domu, si totiž na místě činu zapomněl baťoh s občanským průkazem.

Mladík z Plzně podle policie využil příležitosti a v noci na pátek otevřeným oknem vnikl do rodinného domu. Nejprve přelezl plot zahrady, využil neuklizené plastové židle, přistavil ji pod otevřené okno a dostal se do domu.

"Prošel až do kuchyně v prvním patře, odkud z kabelky odcizil peněženku s finanční hotovostí, platebními kartami a osobními doklady. Při krádeži byl vyrušen štěkajícím psem, a tak chtěl stejnou cestou utéci. To se mu nedařilo, protože pes vzbudil obyvatelku domu, která zloději zastoupila cestu," popsala krajská policejní mluvčí Martina Kohoutová.

Zloděj tedy vběhl do kuchyně v přízemí, kde ještě stačil ukrást mobilní telefon, otevřel si okno a vyskočil do ulice. Úplně ale zapomněl na to, že pod oknem, kterým se do domu vloupal, zapomněl baťoh a něm občanský průkaz. Do hodiny byl přivolanými policisty vypátrán a zadržen.

djaba ( 14. června 2009 10:56 )

Dezorientovaný jsem každé ráno , když se na sebe dívám do zrcadla ,nebo každého patnáctého při pohledu na výplatní lístek .To ovšem neznamená , že při prudkém výkyvu počasí lezu oknem do cizího domu .

anasyi ( 14. června 2009 00:04 )

no,pise se o tom,ze je podezrely z vloupani do rodinneho domu.Ten kluk mohl byt treba dezorientovany a spelt si ulici a dum.Jsou ted prudky vykyvy pocasi a to na kazdy organismus pusobi jinak

hafblaf ( 13. června 2009 23:16 )

Zajímalo by mne co na to policie, zda se jí tento případ podařilo objasnit?

anasyi ( 13. června 2009 19:46 )

jenom aby tu carku nemeli nekde jinde

anasyi ( 13. června 2009 19:45 )

to bylo v Plzni,ne v Americe

Zobrazit celou diskusi