Na Nově se rozhodli po patnácti letech zrušit pořad Eso. Mareše proslavil stejně jako jeho první moderátorku Terezu Pergnerovou (35).

S diváky se Leoš rozloučí poslední sobotu před prázdninama, a to 27. června. Nejlépe placený moderátor se musí i rozloučit s tučným příjmem 100 tisíc korun měsíčně.

Ten den budou podle mluvčí TV Nova Michaely Fričové také zveřejněny podrobnosti o novém pořadu pro mládež, který Eso nahradí. „Počítáme s úplně novým moderátorem. S Leošem by se stále vracelo Eso,“ uvedla Fričová. Mareš však na Nově zůstává i nadále. „Leoš bude mít SuperStar a bude vytížený až až,“ dodala.

Leoš se ale nemůže loučit s Esem bez nostalgie. „Bylo to krásných šest let, během kterých jsem si krásně zvyknul na televizní moderování, na kameru a poznal skoro všechny zpěváky, zpěvačky a skupiny osobně.

Navíc jsem si v Esu vyzkoušel formát talkshow, u kterého stejně jednou skončím. Ale to bude už ve večerním čase,“ svěřil Blesku a dodal: „Teď je přede mnou další výzva – mezinárodní velká show pro dvě země, která tady dosud nikdy nebyla, a otevření pro mě nového slovenského trhu. Takže Eso, díky za vše a jedeme dál!“

 

Pergnerová, Yemi, Zoombie… Vzpomínáte, čágo belo šílenci?

Sobotní Eso v devadesátých letech proslavila Tereza Pergnerová svým originálním vystupováním. Na obrazovce působila jako uragán a mnozí ji podezírali, že je na drogách. Později se to potvrdilo. Pergnerová se dlouhou dobu se potýkala se závislostí na pervitinu a heroinu.

Po Pergnerové se krátkou dobu moderoval Vítek Havliš, který pak odešel do pořadu Snídaně s Novou. Po něm se objevila Gabriela Partyšová, jež se před kamerami vydávala za své dvojče Rebeku.

 

MODERÁTOŘI ESA
Tereza Pergnerová
Bořek Slezáček
Lunetic
Zoombie
Gábina Partyšová
Vítek Havliš
Yemi AD
Leoš Mareš