Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Topolánek a jeho ministři: Odešli zadlužení!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: bel - 
9. června 2009
05:00

Odešli z vlády s milionovými dluhy! Ministři Topolánkovy vlády museli do neděle podat majetkové přiznání, z kterého vyplývá, že nejvíc dluží Mirek Topolánek, který stále splácí 4milionovou hypotéku za byt na Hradčanech.

Byt v luxusní lokalitě si expremiér Topolánek pořídil ještě s manželkou Pavlou a za rok a půl se mu z hypotéky podařilo splatit asi 350 tisíc.

Také exministr vnitra Ivan Langer má hypotéku, dokonce 4,5 milionu a navíc dluží i milion olomouckému podnikateli Ivanu Kyselému. Zároveň ale přiznal, že si na nájemném přišel na téměř půldruhého milionu. Spoludlužnicí za třímilionovou hypotéku své dcery je i exministryně obrany Vlasta Parkanová.

Ne všichni bývalí ministři lhůtu pro podání majetkových přiznání dodrželi. Podle serveru Týden.cz nestihl o svých majetkových poměrech referovat například Cyril Svoboda, Alexandr Vondra, Karel Schwarzenberg nebo Jiří Čunek.

gogo ( 9. června 2009 14:12 )

" A dokonáno jest ! "

kukuku ( 9. června 2009 09:13 )

Často prezentovanou pravicovou zásadou je, že do politiky by měly jít osoby úspěšné v privátním podnikání. Realita je, že jsou na kandidátky masově dosazovány a voleny osoby plánující pokrytí svých osobních dluhů z budoucích příjmů nebo zloději se snahou stát se nestíhatelnými nebo osoby, které své aktuální příjmy ve vysoké funkci považují za příjmy na věčné časy a nikdy jinak. Nasekají si pak dluhy, na jejichž splácení z příjmů odpovídajících jejich reálným schopnostem nemají.

petr11 ( 9. června 2009 05:17 )

Však si najdou cestu jak okrást stát!! Jistě získali kontakty ve svých křeslech!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa