„Zůstáváme se synem na Floridě. Walda tu má práci a školu a já maminku. I kdybych se chtěla natrvalo vrátit domů, nemohu. Maminka je velmi těžce nemocná a nezvládla by ani krátký let,“ svěřila Blesku Olina.

Její matka Olga Blechová (86) potřebuje péči už čtyřiadvacet hodin denně. „Musela jsem poprosit bratra, aby přiletěl, když se synem chceme Waldu pohřbít v Praze. Musí se tu o maminku postarat,“ povzdechla si Matušková. Převoz těla je sám o sobě velmi náročný a drahý. Poslední vůle ale musí být vyplněna. „S převozem Waldy a s uložením na hřbitov mi pomáhá Petr Kratochvíl. Poprosila jsem ho o to,“ svěřila Blesku Olga.

Až zpěvákovo tělo ale přiletí, problémy nekončí. „Waldemar nechtěl být zpopelněn,“ prozrazuje Olga. A to je malér. Na Slavíně, kde by ráda svého »Slavíka z Madridu« pochovala, se rakve do země neukládají.

„Vymyslím něco jiného a stejně důstojného. O Olinku se synem se postarám. Olina je ženská do nepohody. Neštítí se žádné práce a život má těžký. A kdyby se chtěla vrátit domů, pohodlné bydlení jí rád zajistím,“ dodal Kratochvíl.