Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrhači vajec z Brna můžou dostat až dva roky!

Vejce, určené pro Paroubka
Vejce, určené pro Paroubka  (Autor: Martin Sekanina, František Štibor, Zbyněk Pecák, Richard Veselý)
Autor: ČTK, pes - 
2. června 2009
10:57

Policie obvinila dva ze tří mladíků, kteří na pondělním volebním mítinku ČSSD na brněnském náměstí Svobody házeli vejci, z výtržnictví.

Novinářům to dnes řekla policejní mluvčí Andrea Procházková s tím, že mladíkům ve věku 18 a 22 let hrozí až dva roky vězení. Původně se předpokládalo, že její nezdařilý vajíčkový útok bude vyřešen pouze v přestupkovém řízení.

Posledního z trojice, jimž je šestnáctiletý chlapec, teprve obvinění čeká. Pochází z okresu Brno-venkov. Spis k jeho případu bude předán tamní policii. Mladíkovi hrozí vzhledem k jeho nízkému věku poloviční trestní sazba, vysvětlila mluvčí.

Trojice se sice pokusila o vajíčkový útok, ale neuspěla. Nikdo z představitelů sociální demokracie neodešel z brněnského mítinku se žloutkem na klopě. Z výsledků vyšetřování vyplývá, že osmnáctiletý mladík hodil dvě vejce. Netrefil se patrně kvůli tomu, že měl v době činu v krvi přes 1,7 promile alkoholu.

Šestnáctiletého chlapce zadržela policie, když se připravoval k odpalu poté, co si přinesené vejce vytahoval z batohu. Trojici zajistily hlídky přímo na mítinku ČSSD. Po výsleších byla propuštěna.

i626 ( 2. června 2009 18:58 )

Bubu, ty to musíš mít v životě hrozně těžký co? Takovýho zla všude vidět, že si to rovnou nehodíš?

jity ( 2. června 2009 15:39 )

Vážený pane simeone, já na rozdíl od vás na mítinky nechomí a ani nejsem voličkou ČSSD. Takže tím vajíčkem byste potřeboval vy a rovnou mezi oči a skořápky do očí. Možná by se vám rozvítilo, že neni slušné napadat někoho o kom nic nevíte. Nejlépe vejcem od pštrosa.

warumfernet ( 2. června 2009 14:46 )

bobino, je to tak, ale stačilo říct - "Topoljungen"

bobina ( 2. června 2009 14:41 )

kde se podporuje zlodějna,úplatkářství,mamon a moc peněz! Naprosto se vytrácí soucit,pochopení,pomoc v nouzi,úcta ke stáří a úcta k životu jako takovému! Ať se na mně mladí lidé nezlobí,ale násilím se nikdy nic nevyřešilo a nevyřeší! I násilná recese strácí náboj recese! Škoda,že i starší generace se přiklání k násilí a neuvědomuje si,kam až to může vést! Podpora a živení nenávisti je zbraň,která se v budoucnu obrátí proti těm,kteří jsou dnes mnohými považováni za hrdiny! V zemi,kde si může člověk vystřelit na svého politika,v zemi kde je médii souhlasně tolerováno násilí to ani jinak dopadnout nemůže!Tady nejde vůbec o Paroubka a házení vajec,tady jde o to,že podněcování násilí musí být potrestáno a násilníci také už jen proto,že pokud se násilí nechá volný průchod,budeme v budoucnu svědky stavu,že se za normální bude považovat zapalování někoho jen z dlouhé chvíle a pro srandu,házení kamením,lynčování a jiné radovánky mladých.Naopak se bude odsuzovat snaha zakročit! Již dnes se s tím setkáváme běžně,že lidé překročí člověka ležícího na zemi a neposkytnou pomoc,vypalují se domy protože jsou tam nepohodlní lidé,ujíždí se od bouraček,střílí se nepohodlní sousedé...

karel128 ( 2. června 2009 14:39 )

Za házení vajec?To by spíš měly dostat nejméně ťi zloději a zločinci, bolševici, stbáci, milicionáři a jim podobná svoloč, co nalezla do politiky, rozkradla státní majetek nás Všech. A tito pomalu vystrkují růžky, je to hanba nás Všech, že ještě po 20letech jsou Takoví u moci. Jak vůbec mohou být ještě komouši ve sněmovně??? To je ta Havlova humanita "Nejsme jako oni", no a vidíte kde jsme. Světu pro smích, rozkradený, zkorumpovaný stát. Ato si ještě na vnitro dosadí soudruha prozatímního ministra a koště začíná zametat. Hanba!!! V Anglii skandál s poslancema jak hrom, a kde se chudinky hrabou na Ty naše! Tady se nic neděje, tady není kdo by je vyšetřoval, oni si udělaly demokracii podle svého - je to hnus!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání