„Slovo maminka říkám i v rolích velice těžko, nikdy jsem se s jejím odchodem nevyrovnal,“ přiznal Navrátil, kterého znají diváci jako kapitána Bařinku z populárního seriálu Ulice.

Bořivoj Navrátil se svěřil Simoně Oktábcové, že přišel během půl roku o oba rodiče
Autor: pro Blesk – archiv Simony Oktábcové

Bořivoj Navrátil se svěřil Simoně Oktábcové, že přišel během půl roku o oba rodiče

Otec Bořivoje Navrátila se sice po smrti milované ženy kvůli chlapcům znovu oženil, ale jen měsíc po svatbě si sáhl na život. Nebyl šťastný a ze svého zoufalství už neuměl najít cestu. Bořivoj byl náhle ve třech letech úplný sirotek. Nevěděl, co s ním bude a kdo se něj postará. Naštěstí se s jeho tehdy šestiletým bratrem nemuseli rozejít do různých rodin, protože se jich obou ujala hodná teta. „Vlastně jsem měl pak hezké dětství, pokud to tak mohu po tom všem říct,“ svěřil se herec režisérce Simoně Oktábcové v pořadu 13. komnata.

Krušné roky ale nikdy zcela nevymazal z paměti a slovo maminka říká hodně opatrně. Nevyšlo mu ani jeho jediné manželství. Navrátilova paní byla baletka a vztah se jim rozpadl poté, co nenašla po odchodu svého muže do Prahy uplatnění. Přestali si rozumět. Od syna Krištofa má ale Bořivoj vnoučata, kterým se obětavě věnuje.