Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rath přihrál 60 milionů vlastní obci na neexistující školu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
24. května 2009
19:04

Středočeský hejtman David Rath obhajuje výstavbu základní umělecké školy v Hostivici u Prahy. Podle MF Dnes chtějí krajští radní poskytnout 60 milionů korun na vybudování kuchyně a jídelny v dosud neexistující škole v Rathově bydlišti.

Za podobnou částku přitom měl být opraven dětský domov v Pyšelích na Benešovsku, rada kraje ale schválenou dotaci zrušila. Rath tuto souvislost odmítá a tvrdí, že výstavba umělecké školy v Hostivici má vyřešit kritický nedostatek míst ve zdejší základní škole, vyplývá z jeho prohlášení pro ČTK.

Hostivice jako největší město v okrese Praha-západ podle Ratha zaznamenaly v souvislosti s novou výstavbou obrovský nárůst počtu obyvatel. "Rodiče se tak budou dostávat do zoufalé situace, kdy místní základní škola nebude z kapacitních důvodů schopna děti přijímat," dodal.

Město podle něj postavilo polovinu školy a k druhé má připravenu projektovou dokumentaci i stavební povolení. Dostavba je ale nad možnosti jeho rozpočtu. Hostivičtí se proto podle Ratha obrátili na kraj s žádostí o pomoc. Hejtmanství ovšem nezřizuje základní, nýbrž střední a umělecké školy. Základní školu tak postavit nemůže. Vznikl tudíž nápad podpořit výstavbu umělecké školy, která by dopoledne byla využívána pro běžnou výuku školáků, dodal Rath.

spenatky ( 25. května 2009 10:57 )

Co se ještě musí stát, abys uznal, že tví milovaní jsou opravdoví lumpové? Kdyby ti nas..li na hlavu (což ostatně činí), tak ještě poděkuješ za dárek.

mash ( 25. května 2009 00:58 )

singhaja: Hmmm, kéž byste měl pravdu. Stačí se podívat, co se děje např. v Praze (Muzikář, Janoušek, Burgermaister, Jančík, Škaloud...), nebo, co se dělo za neuvěřitelnou korupci ve středních Čechách pod Bendlem... nemluvě o Řebíčkovi, Dalíkovi, atd. O kauzách ODS je informováno naprosto minimálně, zjednodušeně a zlehčujícím způsobem (snad kromě poslance Moravy). Já nevím, viděl jste např. pořad Střepiny? Co se týká politických informací, tak mi připadá, že tento pořad snad dělají přímo v sídle ODS! O Lidových Novinách snad vůbec mluvit nebudu!

mash ( 25. května 2009 00:53 )

A jak to víte? Tady si přečtete nějakou naprostou hovadinu v Blesku, nevíte o co pořádně jde a hned tu urážíte? Nejdřv si o té situaci tam něco zjistěte. Za posledních asi 5 let vyrostlo v Hostivicích obrovské množství nových domů, kam se vesměs stěhují lidé z Prahy. A už vůbec nechápu, že stavíte Ratha např. nad zloděje Řebíčka, duo Topolánek/Dalík, Langera, další duo Julínek/Cikrt, Bendl, atd... Tady je skutečně vidět vaše "nestranost", že?

kacenka33 ( 24. května 2009 22:59 )

možná, že to že o žádnejch průšvizích ODS nevíte, je právě to, že o nich tisk nepíše. Jsem z Prahy a mám dost kamarádů na různých referentských místech na různých ministerstvech. A to by jste se asi divil, jak se tam teď dělala personální politika. Tam se příbuzní a kamarádí ODS protlačovali ve velkém a rovnou na vedoucí funkce, a když zrovna žádná po ruce nebyla, tak se prostě vymyslela. Nebojte oni se o sebe hezky postarali. Kam se na ně socani hrabou

kacenka33 ( 24. května 2009 22:40 )

no jo, jenže je to socan a tak se o tom píše. I když je to magor a megaloman. Mě by zajímalo, kam cpali peníze hejtmani ODS

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa