Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

David Rath: Hasiči ho měli propagovat na uniformách!

David Rath
David Rath  (Autor: ČTK)
Autor: INT, rvs - 
22. května 2009
13:30

Středočeský hejtman a poslanec David Rath (ČSSD) znovu potvrdil svou pověst pořádně mocichtivého muže. Jeho 'obětí' se tentokrát stali hasiči ze Zvole u Prahy. Dotaci od krajského úřadu Rath podmínil nošením propagačních nášivek na hasičských uniformách!

Starosta Zvole Marcel Pudlich byl jednáním krajského úřadu pořádně překvapený. Původně žádal o dotaci sto tisíc korun na červnové oslavy založení místního hasičského sboru. Když mu pak z kraje zavolali, že dostane jen deset tisíc, byl rád i za ně. Vzápětí mu však přišel e-mail, ve kterém mu hejtmanství sdělovalo, co všechno od obce za svou dotaci očekává...

Na všechny pozvánky a plakáty zvoucí na hasičskou oslavu měla obec Zvole natisknout text, velebící Rathovu štědrost: "Pořádáno s přispěním hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha". Nad pódiem by pak během celé slavnosti měla viset plachta s podobným textem.

Ani to však středočeskému hejtmanovi nestačilo! Z vděku za desetitisícovou dotaci by měli hasiči Davida Ratha oslavovat dokonce i na nášivkách. "S přispěním hejtmana Středočeského kraje," měli si lidé přečíst na hasičských uniformách.

"Kdybychom nechali vyrobit jen nášivky, zaplatili bychom to z těch deseti tisíc, které by nám kraj dal. Takže bychom z krajských peněz platili reklamu panu hejtmanovi," řekl o absurdní podmínce starosta Zvole Marcel Pudlich pro server i.dnes.

Starosta 'podmíněnou dotaci' odmítl a nyní se obává Rathovi pomsty. O panu hejtmanovi totiž jeho odpůrci často tvrdí, že má nejen sklony k budování kultu osobnosti, ale je i značně pomstychtivý.

Na kauzu kolem Zvolečské dotace jako první upozornil publicista Ondřej Neff, který v obci bydlí: "Náš starosta 'dar' odmítl a dobře udělal. Doktor Rath se naší obci bezpochyby pomstí. Možná ji zruší. Možná s ní naloží jako Římané s Kartágem," píše Neff na svém serveru Neviditelný pes.

gevi ( 22. května 2009 17:08 )

se jeví budoucí vláda s Paroubkem na špici a Rathem na významném postu, třeba vicepremiéra a zároveň ministra zdravotnictví (on zvládne oboje). Lidé je zvolí v bláhové naději, že právě oni zkultivují naši politiku. Nic takového se nestane a už vidím, jak Paroubek za všemi průšvihy, které vládu čekají bude hledat spiknutí modrých strak a novinářů. A Rath bude agresivně řečnit a podávat žaloby.Jenže, kdo jim má konkurovat a nabízet jinou alternativu. Topolánek s profláklou skvadrou? A tak nás zase spousta zůstane o předčasných volbách doma.

spenatky ( 22. května 2009 16:32 )

dobře se učí Davídek od svého vzoru Adolfa, a jak to tak vypadá, v mnohém ho i předčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa