Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Nový živočich v Česku: 'Hejnec' David Rath!

David Rath jako 'hejnec'
David Rath jako 'hejnec'  (Autor: Blesk.cz)
Autor: ČTK, rvs - 
22. října 2009
14:44

Místopředseda ODS Petr Nečas vymyslel nové jméno pro svého politického oponenta Davida Ratha! Ten je podle Nečase "hejnec, nový živočišný druh v české politické krajině" - napůl hejtman, napůl poslanec.

Nečas během další z řady slovních přestřelek, královsky placených z peněz daňových polplatníků, mimo jiné uvedl, že hejtmani ČSSD v čele s Rathem nezákonně vynakládají peníze a prostředky jim potom chybí na potřebné věci.

Ministerstvo vnitra považuje postup většiny krajů, které vrací lidem peníze za zdravotnické poplatky, za závadný, řekl ve Sněmovně ministr vnitra Pecina, zvolený za ČSSD. V úterý ministerstvo odeslalo krajům výzvu k nápravě. Výzva krajům se týká všech kromě hlavního města Prahy, kde se poplatky nevrací, a Plzeňského kraje, kde mají odlišnou metodiku. Kraje mají podle zákona 60 dnů na odpověď ministerstvu. Podle místopředsedy ODS Petra Nečase Pecina svými slovy potvrdil, že kraje proplácením poplatků porušují zákon.



Hejtman Středočeského kraje a poslanec za ČSSD David Rath vůbec nereagoval na Pecinovo oznámení, ale až na kritická Nečasova slova. Exministra práce a sociálních věcí Nečase nařkl z toho, že snížil dotace krajům na provoz domovů důchodců o desítky procent kromě Prahy, kde vládne ODS. "Začal jste zneužívat svoji funkci," hřímal hejtman a poslanec a Nečasův postup označil za sprosťárnu. "Jde nám jen o udržení stejného principu pro všechny. Měl byste se maximálně stydět" dodal.

Nečas se bránil tím, že dal na sociální služby dvojnásobný objem peněz proti minulosti. Chtěl, aby Středočeský kraj poskytoval na sociální věci tolik peněz jako dříve. Zatímco v roce 2005 to bylo 1,5 miliardy korun, nyní je to 600 milionů korun, uvedl bývalý ministr.

sakra ( 23. října 2009 11:38 )

Sledoval jsem "jednání" tzv. poslanecké sněmovny. No to je úroveň pracovního nasazení, zájmu poslanců o projednávané téma atd. Estrádní vystupování rádoby "vtipných" pos*ranců Kalouska, Nečase a dalších za peníze nás všech je výsměchem národu. Dokonce hlupák Nečasů vymyslel "nového živočicha" pro oslovování Ratha a téměř v každé druhé větě ho používal. Při každém vyslovení, myslím že ten název zněl Hejnec(prý "vtipné" spojení hejtman - poslanec) byl Nečas zralý na pár facek.

stastnyjim ( 23. října 2009 07:12 )

Jistě, že to je pravda. Stejná jako třeba: Je lepší být zdravý a bohatý, než chudý a nemocný. Mně jde spíš o to, že jsi na zjevnou pravdu vyplejtval spoustu patetických slov. "Obětavost pro národ" a tak.

gogo ( 23. října 2009 06:44 )

Pravdu, pravdu, pravdu... Bohužel ...

capoturno ( 22. října 2009 21:11 )

Nečas je zřejmě homosexuálního zaměření.Mě by se osobně líbil jako Kalouskův ministrant.Jinak by měli Nečas i dr.Rath jít do ***e.

stastnyjim ( 22. října 2009 20:02 )

Co to píšete princi? Slova, slova, slova. (Hamlet)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa