Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kalousek k Rathovi: Chováte se jako debil!

Jednání o rozpočtu se zvrhlo ve frašku
Jednání o rozpočtu se zvrhlo ve frašku  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: rvs, bel - 
24. září 2009
15:46

AKTUÁLNĚ: Jak je při jednání českých poslanců zvykem, i diskuze o škrtech v rozpočtu se zvrhla v komedii a dlouhou sérii trapných osobních urážek. Podívejte se na ty nejdrsnější.

Miroslav Kalousek (TOP 09): "Prosím, abychom nevnímali pozměňující návrhy k této zásadní a společensky vydiskutované normě jako veksl z Matějské pouti, kdy si dva říkají: Já tě pustím zadarmo na centrifugu a pak ti za to koupím buřta s tuplovanou hořčicí, oba vyděláme a pouť bude spokojena. Najděme, prosím, odvahu říci, že na centrifugu i na toho buřta s tuplovanou hořčicí prostě nemáme peníze, protože bychom si na to museli půjčit."

Miroslav Kalousek (TOP 09): "Je otázkou, zda chce být tato Sněmovna rukojmím zbytnělého ega v rukou kolotočářsko-vekslácké lobby."
David Rath (ČSSD): "Je TOP 09 takový apendix ODS? Trochu mne mrzí, že pan poslanec Kalousek chodí stále hledat inspiraci do nějaké z místních náleven a vůbec nepočká na reakci na svůj projev."
Miroslav Kalousek (TOP 09) k Davidu Rathovi: "Jsem ochoten připustit, že já se občas opiji a vy že se chováte jako debil. Rozdíl je v tom, že já jsem schopen se z toho vyspat."
David Rath (ČSSD): Zde je vidět, o čem strana TOP 09 je. O vulgaritě a urážkách z 4. cenové skupiny.
Pavel Severa (TOP 09): My bychom šli s TOP 09 rádi do voleb, ale vy jste je odpískali. Nechcete přijmout odpovědnost, tak co vlastně chcete? A opravdu nevím, jak dlouho bude trvat současné stanovisko Jiřího Paroubka - hodinu? Den? Z toho jsem opravdu nervózní!

Tahanice ve Sněmovně: Těhotná Jacques se nevejde do lavice >>

Antonín Šeda (ČSSD): "Žádní poslanci Parlamentu nebyli zvoleni za stranu TOP 09. Proto tímto vyzývám poslance za tuto stranu: Vraďte mandát!"
Miroslav Kalousek (TOP 09): "Volební program KDU-ČSL jsem v roce 2006 psal já. A jsem si jist, že jsem se mu do této chvíle ani jedním slovem nezpronevěřil."
Jan Fischer (premiér): "Jestliže bude schodek rozpočtu vyšší než 164 miliard korun, nemohu za něj převzít odpovědnost jako předseda vlády."

Petr Gandalovič (ODS): Poslanec Rath očividně vůbec nepochopil, jak deficit rozpočtu vzniká!
Eduard Janota (ministr financí): "Nechci opakovat, co říkal velmi transparentně pan premiér. Nemohl bych pokračovat ve funkci ministra financí, pokud by existoval rozpočet ve výši 230 miliard."

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vrba ( 25. září 2009 08:35 )

už klesla naše politická kultura. Provokatér Rath a rádobyvtipný Kalousek, jenž bez ostychu použli větu W.Churchilla, která se često cituje jako dobrý bonmot. Ale nejde jen o tuto přestřelku. Jde o to, že páni poslanci se na něčem dohodnou a neměl by být problém už to jen schválit. Ale to ne, oni mají potřebu se před kamerami urážet a osobně napadat. Oni si snad myslí, že se tím národ baví. A to, kvůli čemu se sešli a co bylo zdánlivě jasné, je náhle populisticky zpochybněno, slova předních politiků nemají už vůbec žádnou váhu. protože vyřčené a domluvené v dalším okamžiku zavrhnou. Ubohost a bída politické kultury.

drmola ( 25. září 2009 06:56 )

Tak proč jste si ho volili ?

drmola ( 25. září 2009 06:55 )

Když už používáš přísloví, tak se je nauč. "Jeden za osmnáct a ten druhej je za dvacet bez dvou."

mystyfikator ( 24. září 2009 23:55 )

Pane Kalousku máte plnou pravdu.

gogo ( 24. září 2009 23:00 )

Kalousek se svým zázračným "knížepánem" a s podvodem zvaným TOP 09 by měl zalézt do kanálu a být zticha ... A být rád, že ho zatím lidé neprokoukli a že jim ještě nedošlo za jaké pitomce je má ... Pak bude pro něj hůř. Vše dělal pro svého kámoše Topolánka, který se na něj vykašlal a pláchnul mu do EU a Kalouskovi teď začínají téct nervy… Je to parta, která ani neví, že by měla mít na starost tuto zem. Alespoň naoko když již ne doopravdy. Ale oni se nesnaží ani naoko. Tak jsou si jistí svojí beztrestností a mocí …

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa