Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Langer k Rathovi: Hoďte na toho blázna síť!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
25. března 2009
11:10

Středeční jednání Poslanecké sněmovny přerušila ostrá hádka mezi ministrem vnitra Ivanem Langrem (ODS) a místopředsedou sněmovny Lubomírem Zaorálkem (ČSSD), který Langrovi nakonec vypnul mikrofon a na půl hodiny přerušil jednání.

Sporu Langra se Zaorálkem předcházelo vystoupení sociálního demokrata Davida Ratha, který vládu tvrdě kritizoval. "Ono by se na jeho (Rathova) slova dalo reagovat jednoduše: hoďte na toho blázna síť," reagoval pak Langer.

Zaorálek ho ale přerušil a požádal ho, aby takto nenapadal poslance. "Mluvte, ale nenapadejte naprosto nepřijatelným způsobem řečníky," doporučil Zaorálek, který v tu chvíli schůzi řídil. "Mluvte k věci, nebo si běžte sednout," vzkázal Langrovi.

Langer se ho opakovaně zeptal, kde byl při Rathově projevu a jak dohlížel na dodržování slušnosti v jednacím sále. Zaorálek ho naopak vyzval, aby se držel tématu. Po Langrových slovech: "Reakce na blázna, sprosťáka..." mu Zaorálek vypnul mikrofon.

Zaorálka se zastal předseda klubu ČSSD Bohuslav Sobotka, který Langrovo jednání označil za neslušné a nepřiměřené. Doporučil také, aby se věcí zabýval sněmovní mandátový a imunitní výbor.

paul ( 25. března 2009 21:37 )

UDĚLAL JSI NĚCO PROTI TĚM KOMOUŠŮM NIC MĚL JSI NA TO DOST ČASU PŘE r.89 I PO r.89 TAK MLČ TRDLO(BYL SI V ANGLII NEBYL NEBO BYL ALE JAKO ..... A ŠUPEM TĚ VRÁTILY)

paul ( 25. března 2009 21:28 )

ŽE JENOM ŽVANÍŠ UDĚLEJ NĚCO PRO TO LEŠÍ KDYŽ SEŠ TAK CHYTRE VŮŮŮŮL

petr12345 ( 25. března 2009 18:56 )

To je pravda, az na jeho misto nastoupi nekdo z CSSD tak to bude mnohem horsi. Nedivim se ze Langerovi vypadaly vlasy pokud si cte prispevky podobnejch blbu... asi tech siti bude potreba vic.

derek ( 25. března 2009 15:45 )

Pak ,že existuje svoboda slova. Sotva padla vláda už mame komunistický praktiky. Nenechat na půdě sněmovny mluvit politika by si nedovolili ani v Anglii a Lubomír Čikuli Zaorálek může zajimavý. Zaorálek by se měl vrátit čichat čikuli a ne pobírat naše peníze za to svoje nic nedělání a šilenýho DRatha si muže vzít sebou.

barbuchas ( 25. března 2009 13:42 )

Jsem obyčejný člověk bez politických preferencí a musím říci že se stydím za to co naši politici předvádí. Je vidět že šli do politiky kvůli svým cílům a ne kvůli lidem (tím myslím některé představitele ODS) a hlavně aroganci a jejich vulgární chování. Je sice dobré že můžeme vyjet za hranice, atd. ale říci tam že jsem čech, to asi neudělám, neboť to co se děje v parlamentu a čím se naši politici prezentují je zdrcující a stydím se za to , že je lidé volí. Už se těším na změnu a na normálního člověka ve vládě. A co se týče předsednictví EU jste se fakt vyznamenali. Pak se nedivte - vy politikové , že lidé nechtějí jít k volbám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa