Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Kocáb představuje nový slabikář: Sex, drogy a násilí!

Autor: rvs - 
20. května 2009
10:57

"Táta volá: 'Táhni!' Ema táhne za Julou, za Pepou, za Olou. Jula pije, Pepa smaží, Ola šlape." To není začátek reportáže ze severočeského ghetta, ale část vládou vydaného slabikáře!

Ministr pro menšiny a lidská práva Michael Kocáb totiž právě spouští kampaň Stop násilí na dětech, jehož je neobvyklá dětská kniha součástí.

Slabikář se v další z básniček věnuje sexuálnímu zneužívání dětí "Dvakrát blik a cvak, strýček fotí akt." Nezapomíná ani na další problémy v rodinách, kterými mohou děti trpět, jako jsou hádky "Cvičení s mámou, opakujte: 'Táta je nuda, nula, notor, na nic'," nebo nezájem "Máma má mítink, táta má tetu, sám sedím u internetu."

Kampaň, která Českou republiku stála přes sedm milionů korun, chce podle své hlavní autorky, lékařky Evy Vaníčkové z Univerzity Karlovy, bojovat proti fyzickému i psychickému týrání dětí.

Čeští odborníci tvrdí, že se násilí na dětech stále nevěnuje dostatečná pozornost, přestože dětí, které jsou fyzicky nebo psychicky týrány, jsou statisíce. Podle průzkumů linky bezpečí se s týráním dokonce setkaly až dvě třetiny dětí! "Mezi agresory bývají rodiče, členové širších rodin, učitelé, vychovatelé, jiné děti a také zcela cizí osoby," uvádí autoři kampaně.

gevi ( 20. května 2009 20:46 )

Za těch sedm milionů knihu do každého domu, idiotské rýmování, člověk uvěřit se brání, že se takhle rozcáp, pan ministr Kocáb.

javor ( 20. května 2009 20:14 )

Ať už ten houslista táhne do hajzlu i s tou svou nádherou co si říká mluvčí. Nic ještě neudělal akorát užírá peníze daňových poplatníků a motá se na ministerstvu jak tatar v kukuřici!

587587 ( 20. května 2009 14:20 )

Tak už v první třídě se děti budou učit o šlapání, chlastu, smažení a že táta je nula a notor ! Napadá mne další vhodná věta do slabikáře: Míša je dement, ó my se máme !

drobek ( 20. května 2009 13:00 )

Pohádkovou knížku o vytunelovaném Trendu se šťastným koncem,kdy se peníze našly a zlo bylo potrestáno???

siroky11 ( 20. května 2009 12:58 )

že Kocáb takto bojuje proti násilí na dětech, tak opravdu už je potřeba vzít klacky do ruky a ty všechny zm.di, kteří jsou placeni z našich daní, vytřískat! To už opravdu hraničí s debilitou! Ale snad to není pravda, že by byl Kocáb takhle blbej, se mi nechce věřit. Uvidíme, co se z toho vyvine!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa