Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Zátah proti italské mafii: Přední boss za mřížemi!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
19. května 2009
12:47

Jako z mafiánského filmu! Italská policie ráno zatkla desítku údajných členů neapolské mafie camorry, včetně jejího šéfa, který byl na útěku. Jde o součást rozsáhlé operace, při níž soud vydal zatykače na více než sto osob.

U jihoitalského města Caserta asi 30 kilometrů od Neapole byl krátce před půlnocí zatčen Franco Letizia, který je považován za vůdce klanu Bidognetti. Letizia je obviněný z vyděračství.

Dvaatřicetiletý Letizia podle vyšetřovatelů nastoupil do čela klanu poté, co byl v lednu zatčen Giuseppe Setola, který je podezřelý z loňského krvavého zúčtování s konkurenčním klanem a z potrestání podnikatelů, kteří odmítali zaplatit za ochranu camorry.

Spolu s Letiziem byli zatčeni dva údajní mafiáni obvinění z toho, že mu pomáhali na útěku. Letizia, který je na italském seznamu stovky nejhledanějších zločinců, se skrýval před policií více než rok.

Při další operaci v Neapoli policie zasadila těžký úder klanu Amato-Pagano, který vyšel jako vítěz z krvavé války s klanem Di Lauro počátkem 90. let. Klan Amato-Pagano byl v současnosti nejmocnějším ve městě, řekl šéf policie Vittorio Pisani televizní stanici Sky TG24.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi