Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ukrajinský ministr: Opil se a házel mobil na pracovníky letiště!

Jurij Lucenko
Jurij Lucenko  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos - 
6. května 2009
12:23

Ukrajinský ministr vnitra Jurij Lucenko během mezipřistání ve Frankfurtu nad Mohanem napadl personál letiště, který ho opilého nechtěl pustit na palubu letadla.

Jeho výtržnosti ukončila až policie, která podroušeného ministra spolu s jeho synem zadržela. O případu, který se odehrál v pondělí odpoledne, informuje německý deník Bild.

Čtyřiačtyřicetiletý ukrajinský politik a jeho devatenáctiletý syn Oleksandr, kteří chtěli za každou cenu pokračovat v letu do Jižní Koreje, prý chrlili na adresu pracovníků letiště hrubé urážky a nadávky. Na policisty, kteří přišli situaci uklidnit, dokonce podle listu házeli mobilní telefony.

Ostraha proto zavolala posily, pomocí nichž rozvášněné Ukrajince zpacifikovala. Tvrdý odpor kladl podle deníku hlavně Lucenko junior, kterého muži zákona odvedli v poutech.

Na letištní policejní stanici mladíkovi naměřili tři promile alkoholu v krvi. Jeho otec se zkoušce podrobit nemusel, neboť se prokázal diplomatickým pasem. Odmítal prý také vstoupit do zadržovací cely a žádal, aby se mu přišel omluvit zástupce německé vlády.

Roztržku vyřešil až hesenský policejní viceprezident Günter Hefner, který se s prominentním výtržníkem dohodl, že na něj německé úřady nepodají oznámení a o případu nebude sepsán žádný zápis. Asi hodinu po půlnoci ministr se synem opustili policejní celu a v úterý večer odletěli do Soulu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi