Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dvanáctiletá Britka porodila syna: O těhotenství nevěděla

Pláč je pro novorozence jediným výrazovým prostředkem, jak dát vědět, že něco není v pořádku nebo se mu něco nelíbí.
Pláč je pro novorozence jediným výrazovým prostředkem, jak dát vědět, že něco není v pořádku nebo se mu něco nelíbí.  (Autor: SHUTTERSTOCK.COM - ilustrační foto)
Autor: INT, šim - 
26. dubna 2009
11:59

Dvanáctiletá dívka z Británie, která ještě ani neukončila základní školu, porodila syna. Přitom ani netušila, že je těhotná! Do nemocnice jí odvezli s velkými bolestmi břicha.

Dívka otěhotněla po noci strávené se starším chlapcem. Šlo zřejmě o románek jen na jednu noc. Dvojice totiž spolu nechodí. Mladá maminka pochází z neúplné rodiny, která žije v neutěšené části Londýna.

S podivem ale je, že dívka vůbec netušila, že čeká dítě. Přijali ji do nemocnice s velkými bolestmi břicha. Podle jejích vlastních slov se cítila ‚pod psa‘

„Byl to pro všechny šok,“ řekl britskému deníku The Sun rodinný přítel. „Necítila se dobře, byla slabá a omdlévala. Tak jsme ji odvezli do nemocnice na nějaké testy. A ona přitom rodila. Dokonce ani personál v té nemocnici na první pohled nepoznal, že je těhotná,“ vylíčil svědek.

„Naštěstí se jí daří dobře. Má chlapečka. Jméno jeho otce ani jeho rodiče neznáme. Ti ale za to nemůžou, prostě se to stalo. Byla to jen záležitost jedné noci. Bohužel s těmito následky,“ vypověděl známý rodiny mladé matky.

Podle hlasů veřejnosti, které se ozývají, je to jen další známka toho, že v Británii něco nefunguje. Mluvčí dobročinné organizace Life, která se věnuje narušeným mezilidským vztahům, řekl: „V dnešní Británii máme děti, které rodí děti. To je smutné a zároveň alarmující.“

„Musíme klást důraz na osvětu, aby se mladí lidé v otázkách sexu chovali zodpovědně a rozumně,“ řekl mluvčí organizace.

Nejmladší matkou v Británii byla dívka, která porodila dítě ještě dva měsíce před svými 12. narozeninami. Stalo se to v roce 1996 v Edinburghu. Její přítel byl pro sex s nezletilou obžalován.

Británie zaujímá po Spojených státech nejvyšší příčku v počtu těhotných pod 16 let na světě.

miriam ( 26. dubna 2009 19:02 )

... paní Rowlingová měla upřít svou pozornost na něco jiného, než na česká klecová lůžka, "doma" má práce dost

vinnetouvi ( 26. dubna 2009 18:57 )

Píší, že chodila do základní školy. Je tam nejspíš chyba - musela chodit do pomocné. Íkvé tykve.

makmark ( 26. dubna 2009 15:55 )

takže tak - nezpozorovat těhotenství, to je vrchol - ješět že s bolestmi břicha nešla na záchod.

Thyronx ( 26. dubna 2009 15:54 )

Vzdyt je Amiku dost pres 300 milionu. Jen bych rad vedel procentualni vysledky - kolik nezletilych Americanek,Rusek,Cesek,Anglicanek rodi deti. Na to ale Blesk zjevne nema. Bulvar jako kazdy jiny muze lhat ale casto za ty LZI i platit. A Blesk i kdyz si dava trochu vic pozor, stale plati.Musi platit.Za lez se totiz zpravidla plati.

kate001 ( 26. dubna 2009 13:59 )

Chceš říct, že ty máš o svých dětech 100% přehled? Pokud teda děti máš. Pokud děcka nedržíš doma jako ve vězení, nemůžeš nikdy vědět, co všechno dělají. Chyba rodičů je to podle mě v tom, že nefunguje, ta ve článku zmíněná, osvěta ohledně sexu.

Zobrazit celou diskusi