„Najednou v půlce jedné písničky Láďa upadl do bezvědomí. Kluci přestali hrát a začali jsme s oživováním, než přijede záchranka. Celé to trvalo několik minut a Láďu se nám nepodařilo zachránit, přímo před námi zemřel,“ vylíčil smutně Blesku manažer Tomáš Kolařík páteční zážitek, kdy přišel o svého dobrého kamaráda a člena kapely.

„Láďovi se udělalo při koncertě velmi špatně a musel si jít lehnout do zákulisí,“ pokračoval Kolařík. Nikoho ani ve snu nenapadlo, že je stav jejich kolegy tak vážný. Ostatní členové skupiny se proto rozhodli, že dohrají koncert bez bubeníka pouze akusticky.

Podle manažera Tomáše Kolaříka byl Ladislav Špecián naprosto zdravý a do muziky dával vše. V pátek večer však v klubu, kde kapela hrála, bylo velké horko a Ladislav se neuměl příliš šetřit. Přestože příčina smrti zatím není jasná, manažer kapely se domnívá, že jejich bubeníka zradilo srdce.

Fotogalerie
2 fotografie

Celá skupina je z tragického zážitku velice zdrcená. „Víme, že Ládík by si přál, aby osud Fate Magazine pokračoval. Proto jsme se rozhodli, že budeme koncertovat dál,“ řekl kapelník Martin Kolařík.

Poslední rozloučení s Ladislavem Špeciánem proběhne v pátek ve 13 hodin na teplickém hřbitově v Proseticích. „Kluci Láďovi na jeho památku živě zahrají,“ prozradil Blesku manažer skupiny. „Láďa byl svobodný a neměl žádné děti. Vím, že je to strašné o tom takhle mluvit, ale je to vlastně štěstí,“ řekl Blesku jeden z hostů pátečního koncertu v Teplicích.