Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řidiči, pozor! Silnice budou namrzat!

Situace na silnicích.
Situace na silnicích.  (Autor: David Malík)
Autor: kol, ČTK - 
25. prosince 2008
18:10

AKTUALIZOVÁNO V Krušných horách a na Šumavě sice napadl nový sníh, ale pro nejbližší dny to byl poslední. V Česku teď bude mrznout bez srážek, z čehož nemají radost lyžaři ani řidiči.

 

Na Prachaticku sníh leží i na komunikacích první třídy, silničáři nyní vozovky upravují, vyplývá z informací Správy a údržby silnic Jihočeského kraje.

V ostatním částech kraje jsou silnice jen mokré a sjízdné bez omezení. Teploty se v kraji pohybují většinou těsně nad nulou. Je zataženo s deštěm či mrholením, je bezvětří a není snížená viditelnost.

Sníh komplikuje dopravu. Sníh komplikuje dopravu. | Jiří Černohorský


I ve vyšších polohách Zlínského kraje leží na silnicích sníh.

Silnice ve vyšších polohách Zlínského kraje jsou sjízdné se zvýšenou opatrnostní. V horských oblastech leží ujetá vrstva sněhu krytá inertním posypem. Na komunikacích zejména Vsetínska leží místy rozbředlý sníh po chemické ošetření. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Silnice na Kroměřížsku, Zlínsku a Uherskohradišťsku jsou většinou holé, vlhké a sjízdné bez omezení.

Teplota ve Zlínském kraji se pohybuje od mínus dvou do plus jednoho stupně Celsia.

V některých oblastech sněžilo tak hustě, že řidiči mohli rozpoznat značky jen stěží. V některých oblastech sněžilo tak hustě, že řidiči mohli rozpoznat značky jen stěží. | ČTK

Na severu Olomouckého kraje sněžilo, silnice jsou sjízdné .
"Ve vyšších polohách leží na vozovkách po chemickém posypu rozbředlá vrstva sněhu, případně souvislá ujetá vrstva sněhu posypaná inertním materiálem," uvedl Ddspečer správy silnic Pavel Švestka. Na případné námrazy upozorňují silničáři i ve vyšších polohách na Přerovsku. V nížinách jsou silnice holé a suché. Stejně vypadají i dálnice a rychlostní komunikace v regionu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi