Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Grossovy dcery odjely do školy a nevěděly, že táta zemřel

Autor: simao - 
17. dubna 2015
14:48

Standu si k sobě povolal Bůh, napsala Blesk.cz manželka Stanislava Grosse Šárka. Poslední dny nemocného expremiéra přitom byly složité. Zákeřná nemoc ho ochromila. Znehybnila. Bez ošetřovatelky se neobešel. Přesto ještě doufal, že uvidí vystoupení svých dcer. Právě ty se dozvěděly o smrti svého táty až poté, co odešly do školy.

Na své dcery Natálii (12) a Denisu (17) byl Stanislav Gross pyšný. Ne proto, že by se vydaly v jeho stopách, mají umělecký talent, obě jsou zpěvačkami. Ještě ve středu večer měla Grossova dcera Natálie vystoupení v baru Solidní nejistota. Nyní se expremiérova rodina zahalila do smutku, Natálku máma omluvila z představení Mýdlový princ.

Neléčitelná nemoc Grossovi v posledních měsících znemožnila, aby vyrážel na vystoupení svých dcer. Právě Mýdlový princ byl přitom poslední muzikál, ve kterém Gross Natálii viděl. Nemohl však prý tehdy již ani chodit a na zkoušku ho museli donést... 

Video Vše o smrti Stanislava Grosse! Poslední rozhovor, reakce politiků a láska k dcerám - Blesk TV
Video se připravuje ...

Grosse ALS (amyotrofická laterální skleróza) odřízla od rodiny. A to i v jeho posledních okamžicích. Dcery o smrti táty neměly sebemenší tušení ještě ráno, když odcházely do školy, uvádí deník Aha!.

Když do Grossovy vily přijížděla pohřební služba, byla tam patrně jen ošetřovatelka. Šárka Grossová přivezla dcery ze školy autem o několik okamžiků později.

„Nebyl schopen už vůbec ničeho,“ řekla o Grossových posledních chvílích jeho zdrcená tchyně Hana, matka Šárky Grossové. „Pohřeb se uskuteční pouze v rodinném kruhu. Rodina zemřelého proto nebude poskytovat žádné další informace a vyjádření,“ dodala esemeskou Šárka Grossová.

„Grossovi byli naši rodinní přátelé. Já i František (Janeček) jsme z toho moc špatní. Měli jsme je upřímně rádi. Pokud si o nich někdo myslel, že byli špatní, tak jenom proto, že je neznal. Pokud někdo strádal, ať to byl někdo známý, nebo neznámý, oni byli první, kdo pomohli. Můžu říct, že neexistoval lepší táta než on,“ řekla zpěvačka Tereza Mátlová.

Video Grossová napsala Blesku: Pohřeb bude v rodinném kruhu - David Turek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...