Urna s popelem už byla do hrobu uložena. „Standa je již uložen,“ napsala Blesku vdova. Zarážející je nicméně něco docela jiného.

V hrobě byl dříve pohřben Emanuel František Hrdlička, který zemřel roku 1883. A právě k němu jméno Grosse přibylo. Celý hrob zkrátka firma renovovala a na náhrobním kameni byl původní „obyvatel“ jen sesunut zcela dolů. Místo jména bývalého ředitele gymnázia, který zemřel, když mu bylo 72 let, se objevilo jméno českého expremiéra. Hrob tedy teď budou sdílet dva nebožtíci? Nebo snad existuje jiné vysvětlení, proč na náhrobku zůstává i jméno E. F. Hrdličky?

Podle Šárky Grossové je v hrobě jen její manžel. A druhé jméno? „Památkáři chtěli zachovat to jméno... Je to ze zákona,“ napsala Blesku.

Cena je tajná

I když na tom Grossová není zrovna finančně nejlépe, povedlo se jí koupit hrob od řádu Benediktinů. „Rozhodně nebudeme prozrazovat, za jakou částku byl hrob prodán. Je to i předmětem smlouvy, že bude zachována mlčenlivost,“ řekla Blesku právní zástupkyně řádu.

Vše se každopádně odehrálo v den, kdy by Stanislav Gross oslavil 46. narozeniny. A také pár dnů před Dušičkami. Stanislav Gross po sobě zanechal tři ženy. Manželku Šárku a dcery Denisu a Natálii. Pro všechny tři byla smrt manžela a otce velmi těžká a musely ji za vzájemné podpory překonat. Nyní se už snaží jít dál a dělají to, co je baví. Dcery se úspěšně uchytily v muzikálovém prostředí a Šárka je podporuje, jak jen může.

Fotogalerie
20 fotografií