Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Dobré ráno, pane prezidente Zemane! A příště opatrně!

27. ledna 2013
05:00

VIDEO: Miloš Zeman zavrávoral v obou volebních dnech. Vždy se však buď na poslední chvíli chytil zábradlí, nebo ho podepřela ochranka. Včera však v České televizi zakopl na schůdku a už plachtil. Dopadl naštěstí pro něj do měkkého. Bodyguard tentokrát nebyl dost pohotový…

Miloš Zeman ostatně práci bodyguardů kritizoval - a to krátce po svém zvolení. Na mysli měl zpackanou ochranu prezidenta Klause v Chrastavě, kde se k němu nepozorovaně a značně pohodlně dostal "atentátník" Vondrouš, který Klause zasáhl sedmkrát airsoftovou pistolí.

I Zeman se přeřekne

Zeman na tenhle incident vzpomněl i na své první tiskové konferenci po zvolení hlavou státu. Poté, co si prorazil cestu davem skandujících příznivců, se však politik, který rád poučuje ostatní, sám komicky přeřekl.

"Nebudu souhlasit s tím, aby v mé ochrance byli lidé, kteří, když na prezidenta vystřelí sedm byť softwarových kuliček...," začal Zeman se svou kritikou ochranky. Kuličky airsoftové (určené pro hru airsoft), však zaměnil za softwarové takřka nepozorovaně. Software přitom představuje programové vybavení počítače...

Komický pád "pana prezidenta"

O další aférku se pak nově zvolený prezident Zeman postaral po konferenci. Při cestě na svůj první velký rozhovor na televizní obrazovce došlo k nehodě - na vině mohl být opět bodyguard! Nestačil totiž Zemana chytit, když vítěz voleb škobrtl na schodech. Zeman zaklopýtal a spadl - naštěstí do křesla. Prezident tak nevykročil do úřadu zrovna pravou nohou.

Zeman se však stane "řádným" prezidentem až po prezidentském slibu - inaugurace proběhne 8. března na společné schůzi Senátu a Sněmovny ve Vladislavském sále Pražského Hradu.

Poučující Zeman na to ostatně sám upozornil - chvíli před svým pádem, kdy uzemnil moderátora ČT a syna někdejšího slavného ředitele Novy, který Zemana oslovil právě ´pane prezidente´: "Pane Železný, já vám také přeji dobrý večer. A hlavně abyste se naučil Ústavu.. Prezidentem se člověk stává až složením prezidentského slibu."

I po pádu se však Zeman otřepal a zvládl následnou televizní debatu s Václavem Moravcem - a opět si neodpustil to, co mu je vlastní. Poučování a někdy i útočení na nebohého moderátora. Jakmile zaznělo zlověstné ´pane moderátore...´, musel se mít Moravec opět ve střehu. Přesto platí jedna poučka i pro Zemana: Příště opatrněji, pane prezidente.

cenobita ( 29. ledna 2013 18:41 )

Zajímavé je vysledovat podle videa a fotek co se tam v ČTV dělo a kdo Zemana nasměroval k pádu - byl to ředitel ČT Dvořák, který kráčel před ním a hned za sloupem ho poslal doleva k rampě, kde vůbec nebyly schody (buď to v ČTV nezná nebo to zná velmi dobře), na což za ním kráčející ochranka stěží mohla reagovat. Skoro to vypadá jako úmysl. Třeba se dozvíme motivaci generálního ředitele ČTV. Jediný kdo se snažil pomoci byl ten z ochranky za Zemanem. Ostatní jen koukali a fotili.

kajenka52 ( 29. ledna 2013 17:04 )

české média sa môžu hanbiť.Už nech mu dajú pokoj a môže sa v kľude venovať príprave na funkciu prezidenta ČR.

xarafrantiska ( 28. ledna 2013 15:09 )

Příčiny korupce.: Velmi jednoduché ,vláda v zápalu boje ukryla se za smyšlený zákon o vzdělanosti a vedoucí úloze vysokoškoláků ve společnosti.Začal hon na placená místa kde v.š.kádrovačka za úplatu pro kamoše a děti kamošů vytváří pr.místa na bázi věkové selexce.Tím uzavřel se přístup lidu ke st.správě kvůli jedné mgr.vychcané krávě.Lidu se tím pádem polityka netýká jsou vyšachování smíst a funkcí za 15 000Kč Nastupuje elita národa za 70 000 + osobní ohodnocení .Stašné je že vláda na postižených nezaměstaností tak surově šetří!Dá volovi rozum že takhle se šetřit nedá.Kalousku ó běda.Další prasárna přišla jak blesk z hradu - Zrušili jsme kontrolu!Tu s Hora a se Středu a Dola + revizní komise.Nyní už se krade zcela veřejně v pracovním čase.K tomu st.telefon,auto,kancl,byt....prostě benefit!Co komu potom ,že 900 000 lidí nemá co žráti.Cikáni se mají dobře,Helsinský výbor je chrání tak co furt řvou ti burani Moravani,Slezani!

xarafrantiska ( 28. ledna 2013 14:53 )

Pan president etnika čechů nikoliv Národa Moravanů.Má za povinnost sahnout do zákristie pro fašisty a znije u TOP09 poslat před tribun lidu -Drábka KDU/ČSL- TOP09,Hegera chemická lobi,Parkanovou TOP00,Škromacha,Pallase,Grosse,Buzkovou,ČSSD..Na váze dámy Spravedlnost pohnuly se misky - lid očekává čistky. EU vykálela se na nás zase hodila nás na pospas ODES a Nečase tedy Kluse!Takhle to už déle nejde čas s časem se brzo sejde.

xarafrantiska ( 28. ledna 2013 14:43 )

Slon spychnul a na tlamu padnul! Toliko polemiky tak dobré k lejnu jest.Nyní máme povinnost říci nezaměstnanosti už dost.Cesta je vratká však potevřela se vtátka.Zanechejme Sováky doma a v reemigraci.Cikány naučme v táboře nucených prací - práci a hygieně.Ukrajincům řekněme na 5.let dost ždímání republiky je minulost.Nazvěme tuhle republiku lidu ,Ráj bez židů!Zem národa Moravského & českých bezdomovců. To je pozdrav Moravské exilové vlády!

Zobrazit celou diskusi