Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Sliby vítěze Zemana: Amnestii nikdy nevyhlásím a se mnou přijde zákon!

Autor: ot, simao.k - 
27. ledna 2013
05:00

Nově zvolený prezident Zeman se rozhodl zavést neoficiální titul první slečny - tou bude jeho dcera Kateřina. a plánuje i další změnu - narozdíl od jeho předchůdců Havla a Klause žádná amnestie!

Václav Havel amnestiemi nešetřil, největší vyhlásil hned po sametové revoluci. Václav Klaus se pak amnestií rozloučil - taktéž rozsáhlou a pořádně kontroverzní, za kterou bude kritiku sklízet patrně i po cestě z Hradu.

To Miloš Zeman slíbil, že coby nový prezident amnestii nevyužije ani jednou! "Za mě amnestie nikdy nebude! Ani na začátku, ani na konci mého funkční období," pronesl Zeman ve včerejším prvním velkém televizním rozhovoru na ČT.

Při prvním proslovu po zvolení, který pořadu předcházel, navíc Zeman zlověstně dodal: "Odjedu si odpočinout na Vysočinu, pak se vrátím do Prahy, se mnou přijde zákon a budu se připravovat na funkci prezidenta." Otázkou zůstává, zda se mu tahle očista společnosti a navrácení úcty k zákonům opravdu podaří.

Co ještě Zeman řekl:

■ "Dovolte, abych v první řadě poděkoval všem občanům České republiky, kteří mi dali svůj hlas."

■ "Slibuji, že jako prezident zvolený volbou občanů se budu snažit být prezidentem všech občanů."

■ "Chci být prezidentem dolních deseti milionů. Nechci být prezidentem kmotrovských mafií, které parazitují na této společnosti."

■ "Je čas zklidnit situaci. V kampani proti sobě hrála Sparta a Slavie. Ale teď nastává čas na hru za národní tým České republiky."

■ "Milá Kačenko, doufám, že i když u nás nemáme žádné šlechtické tituly, protože ty byly zrušeny zákonem Masarykovy 1. republiky, doufám, že budeš souhlasit s tím, že budeš neformálně moje první slečna."

■ "Mimo tajemníka a šoféra si na Hrad nikoho jiného nevezmu."

tomtichy ( 28. ledna 2013 14:11 )

http://prezident.glor.cz/

gogo ( 27. ledna 2013 12:32 )

Pokud svůj slib myslí Zeman vážně, tak bude nutné stavět další a další věznice... Propustit řadu zprofanovaných soudců a policistů.. atd... Neboť zde je již chlév Augiášův...

gogo ( 27. ledna 2013 12:30 )

Špatně jsi mne pochopil. Já netleskám lhářům. Já jen říkám, že dnes v politice jsou samí lháři. A jednoho z nich upřednostňovat je směšné.. To je celé ...

brebera ( 27. ledna 2013 11:30 )

Docela se těším jak budou voliči Zemana za čas s nostalgií vzpomínat na dobrého "tatíčka" Klause.

brebera ( 27. ledna 2013 11:29 )

Zeman ale prohlásil, že se nikomu omlouvat nebude, takže nejen lhář a alkoholik, ale bezcharakterní podrazák je náš budoucí prezident.

Zobrazit celou diskusi