Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putin se mezi teenagery pustil do zpěvu: Na sítích schytal posměšky i narážky na dvojníka

Autor: DVL, swp, mav - 
14. února 2024
05:00

Vladimir Putin se nedávno v Moskvě připojil k novým pionýrům, střihl si s nimi na pódiu ruskou státní hymnu. Zatímco prezident falešně zpíval, publikum bylo nadšené, skandovalo a mávalo ruskými vlajkami, píše britský deník Daily Mail. Rychle se však rozjela nová vlna spekulací. Byl to opravdu on?

Rozpačité video zobrazuje ruského prezidenta Vladimira Putina, jak zpívá státní hymnu na pódiu po boku ruské mládeže - závěrem sjezdu Hnutí prvních, předloni založené reinkarnaci komunistického pionýra. Teenageři na pódiu i mimo něj tleskali a neustále skandovali „Rusko, Rusko!“.

Nakonec začala jedna mládežnice zpívat hymnu, zatímco jí Putin přidržoval mikrofon; stovky lidí z publika se okamžitě přidaly. A pak i sám ruský prezident, rozpačitě se usmíval a falešně zpíval. Během výstupu předával mikrofon dalším členům mládežnického hnutí, a dokonce dva na konci písně objal.

Přítomní, mnohdy v uniformách a krojích, mávali vlajkami a projevovali nadšení. Zato na sociálních sítích jsou reakce rozporuplné. Mnozí vyjadřují stejně absolutní podporu, zatímco jiní si z nepovedeného výstupu utahují.

„Jeví se, že Putin je zhruba stejně dobrý ve zpěvu jako ve válčení,“ komentoval jistý Colorado na YouTube. „Má docela příjemný zpěvný hlas!“ glosuje jistý Johnny, „měl by tu dovednost rozvíjet ve vězeňské kapele!“

Malířské ambice jednoho diktátora se zpěvem druhého srovnává diskutér s přezdívkou T90A Tank: „Hitler - odmítnut na škole umění. Putin - odmítnut na škole zpěvu.“

„Nemyslím si, že to je originál Putin,“ naráží Marisa Bensonová na široce rozšířené spekulace, že za sebe prezident na různé akce posílá dvojníky. „Tohle je jeden z horších dvojníků,“ dodává Pavlo. „Tohle je ‚zábavný‘ dublér,“ identifikuje ho pak Raoul Duke. Nejednou je na oficiálních akcích vidět, že lidé, s nimiž se prezident stýká, musejí mít roušky - zde nic takového.

Není to poprvé, co Putin veřejně zazpíval. V roce 2017 si se studenty Lomonosovovy univerzity zazpíval krátký úryvek z písně o průzkumu vesmíru ze sovětské éry s názvem „14 minut do začátku“. „Na prašných cestách vzdálených planet zůstanou naše stopy,“ zanotoval Putin. Poté, co skončil, klopýtl. Jeho úsilí se setkalo i tak s potleskem. 

Video Premiér Vladimir Putin zazpíval celebritám Blueberry Hill (2010). - Úřad vlády RF
Video se připravuje ...

Roku 2010 pak zapěl před prvotřídními hollywoodskými celebritami - na benefiční akci pro petrohradskou onkologii přijela Sharon Stoneová, Goldie Hawnová, Kevin Costner, Monica Belluciová či Kurt Russell. Putin (tehdy v roli premiéra Ruské federace) se prý nečekaně objevil na pódiu. Nejprve zahrál jednoduché intro na klavír, pak se chopil mikrofonu a v angličtině zazpíval americkou klasiku Blueberry Hill. Sice s pochopitelným přízvukem a ne zrovna bluesovým cítěním, ale intonačně podstatně lépe, než jak nyní zněla hymna. Že by nyní notoval skutečně dvojník?

21:30
27. 4. 2024

Děkujeme za pozornost, kterou našemu online přenosu věnujete. Vše, co se týká ruské agrese na Ukrajině, budeme sledovat zase od nedělního rána.

21:25
27. 4. 2024

Začaly se objevovat zprávy o tom, že Rusko naverbovalo chudé Kubánce, aby bojovali ve válce na Ukrajině. Mělo tak být učiněno podvodem, kdy byla rekrutům přislíbena práce v Rusku nebo vysoký finanční obnos za účast v boji. Ani k jednomu však nedošlo. „Už jsem ve válce nějakou chvíli a neplatí se nám. Mnoho z mých přátel bylo už zabito,“ vypověděl jeden z obelhaných. Celý článek čtěte ZDE

20:30
27. 4. 2024

Ukrajinská společnost Naftohaz v ranním prohlášení uvedla, že při dnešním útoku na její plynárenská zařízení nebyl nikdo zraněn a že útok „nebude mít vliv na poskytování služeb ukrajinským spotřebitelům ani zákazníkům skupiny“.

Rusko v posledních týdnech zintenzivnilo vzdušné útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Rozsáhlé škody utrpěly zejména tepelné elektrárny a přenosová soustava.

Cílem útoků byly v minulosti také podzemní zásobníky plynu, které jsou v hloubce i několika stovek metrů umístěny na západní Ukrajině. Ukrajina má větší skladovací kapacity než kterákoliv jiná země na západ od Ruska a aktivně se snaží přimět evropské obchodníky, aby tam uskladňovali své zásoby.

Zobrazit celý online

Video  Oteklý Putin se šampaňským: Začala si Ukrajina  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa