Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ruskému oligarchovi zabavili loď: Luxusní jachtu koupil známý byznysmen!

Autor: rc, swp - 
26. června 2023
05:00

Novou jachtu si pořídil bývalý šéf Googlu Eric Schmidt. Osmašedesátiletý obchodník se zapojil do lukrativní aukce na ostrově Antigua. Do dražby šla luxusní jachta Alfa Nero, která patřila ruskému oligarchovi Andreji Gurjevovi. A manažer sáhl hluboko do kapsy. Schmidt dal za jachtu zhruba 1,5 miliardy Kč.

Obří loď Alfa Nero patří mezi nejluxusnější jachty na světě. Na její palubě se nachází bazén i heliport. Nechybí ani posilovna a lázně. Loď v roce 2007 postavila společnost Oceanco a na trhu se objevila v roce 2009, kdy se prodávala za neuvěřitelné 4,1 miliardy Kč. Plavidlo pojme až 12 hostů a 26 členů posádky.

Loď v minulosti vlastnil ruský oligarcha Andrej Gurjev. Ovšem poté, co Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu, jachtu, která kotvila u karibského ostrova Antigua, v rámci sankcí zabavily úřady. Gurjev, který má úzké vazby na ruského prezidenta Vladimira Putina, koupil jachtu v roce 2014.

Rus vlastní jednu z největších společností zabývajících se výrobou hnojiv na světě. Opuštěná jachta šla nakonec do dražby. Aukce se konala 16. června a zúčastnil se ji i bývalý šéf Googlu Eric Schmidt. Z dražby nakonec obchodník vyšel jako vítěz. Za jachtu podle informací britského deníku Daily Mail dal zhruba 1,5 miliardy Kč.

21:30
Dnes

Děkujeme za pozornost, kterou našemu online přenosu věnujete. Vše, co se týká ruské agrese na Ukrajině, budeme sledovat zase od nedělního rána.

21:25
Dnes

Začaly se objevovat zprávy o tom, že Rusko naverbovalo chudé Kubánce, aby bojovali ve válce na Ukrajině. Mělo tak být učiněno podvodem, kdy byla rekrutům přislíbena práce v Rusku nebo vysoký finanční obnos za účast v boji. Ani k jednomu však nedošlo. „Už jsem ve válce nějakou chvíli a neplatí se nám. Mnoho z mých přátel bylo už zabito,“ vypověděl jeden z obelhaných. Celý článek čtěte ZDE

20:30
Dnes

Ukrajinská společnost Naftohaz v ranním prohlášení uvedla, že při dnešním útoku na její plynárenská zařízení nebyl nikdo zraněn a že útok „nebude mít vliv na poskytování služeb ukrajinským spotřebitelům ani zákazníkům skupiny“.

Rusko v posledních týdnech zintenzivnilo vzdušné útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Rozsáhlé škody utrpěly zejména tepelné elektrárny a přenosová soustava.

Cílem útoků byly v minulosti také podzemní zásobníky plynu, které jsou v hloubce i několika stovek metrů umístěny na západní Ukrajině. Ukrajina má větší skladovací kapacity než kterákoliv jiná země na západ od Ruska a aktivně se snaží přimět evropské obchodníky, aby tam uskladňovali své zásoby.

Zobrazit celý online

Video  Italská finanční policie zabavila jachtu ruského oligarchy.  - Italská policie
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa