Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Wagnerovec odsouzený za vraždu se vrátil domů z fronty: Zakrátko zabíjel znovu?!

Autor: štt - 
31. března 2023
20:43

Odsouzený vrah, který bojoval v řadách Wagnerovy skupiny, byl krátce po návratu domů zatčen. Čelí totiž podezření z vraždy starší ženy. Ruské úřady vystrašeným obyvatelům slíbily, že recidivistu odešlou zpět na frontu.

V roce 2020 soud poslal Ivana Rossomachina na 10 let za mříže, informoval server CNN. Byl shledán vinným z vraždy své sousedky. Po vypuknutí války na Ukrajině odešel dobrovolně na frontu. Jako další trestanci dostal lákavou nabídku. Pokud bude více než půl roku bojovat na straně ruské armády, bude omilostněn.

V březnu dostal dovolenou a vrátil se do rodné vesnice Novyj Burec, nacházející se v Kirovské oblasti. Když místní Rossomachina po letech spatřili, strnuli hrůzou. Věděli totiž, co je čeká.

Bývalý trestanec ihned začal tamní obyvatele terorizovat. S flaškou vodky v jedné ruce a s vidlemi ve druhé chodil po návsi a vykřikoval, že všechny zabije. Místní si na opilce ihned stěžovali. Rossomachin také sekyrou rozmlátil čelní sklo zaparkovaného auta. O případu informovala i místní televize.

O týden později se naplnily ty nejčernější představy. Muž ze sousední vesnice našel svou matku mrtvou. Na těle měla několik bodných ran. Rossomachin byl zadržen pro podezření z vraždy a podle místních zdrojů se k vraždě přiznal. Úřady vystrašeným obyvatelům slíbily, že vrah bude poslán zpátky na frontu.

9:41
Dnes

Za poslední den ztratil protivník 1096 lidí, 11 tanků, 20 obrněných vozidel, 22 dronů a další, informuje generální štáb Ozbrojených sil Ukrajiny v ranním hlášení. Čísla nelze nezávisle ověřit.

08:37
Dnes

Ruské ostřelování téměř dvou desítek obcí v Chersonské oblasti a také samotného Chersonu si vyžádalo tři zraněné, uvedl na Telegramu šéf oblastní správy Oleksandr Prokudin. Ruská armáda zasáhla obytné čtvrti, konkrétně poškodila dvě výškové budovy, osm soukromých domů, vysokoškolské zařízení a objekt kritické energetické infrastruktury.

07:45
Dnes

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Podle ruských médií okupační síly v Mykolajivu zasáhly loděnici a hotel, kde byli ubytováni "britští žoldnéři".

Zobrazit celý online

Video  Wagnerovci: Putinovi nebezpeční nájemní vrazi a žoldáci  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa