Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tajný zdroj z okolí Putina: Panika v Kremlu! Prezidentovi muži chtějí konec války?

Autor: rix - 
16. srpna 2022
10:00

Panika v Kremlu? Vysoce postavení úředníci okolo ruského prezidenta Vladimira Putina se údajně bojí o svou budoucnost a chtějí ukončit zbytečný konflikt na Ukrajině. Alespoň to tak tvrdí zdroj blízký Kremlu ve zprávě, kterou obdržely zpravodajské agentury. Ruské elity mají v souvislosti s vývojem konfliktu strach nejen o sebe, ale i své rodiny. 

Někteří představitelé Kremlu jsou údajně dále znepokojení boji poblíž Záporožské jaderné elektrárny. Může jít o velký risk z hlediska možné jaderné katastrofy, která by postihla i samotné Rusko. Podle uniklé zprávy je okruh Putinových lidí ochoten jednat. „Nálada kremelské elity je panická,“ uvedl podle deníku Mirror zdroj.

Samotný ruský prezident Vladimir Putin jakékoli snahy o jiné než válečné řešení potlačuje. Spoustu svých vysoce postavených úředníků, velitelů nebo špiónů už postavil mimo službu. Někteří dokonce zmizeli nebo záhadně onemocněli.

S pokračujícími boji, které pro Rusko nevypadají příznivě, sílí hlasy pro ukončení zbytečného konfliktu. A to i ze strany vysoce postavených Rusů. Bojí se o osudy svých rodin, které mají mnohdy útočiště na západě. 

„Často se stává, tak jako se to stalo v závěrečných fázích druhé světové války, že úředníci na straně, která se obává o svou budoucnost, podniknou kroky, aby si ji zajistili,“ uvedl jeden ze zdrojů blízký Kremlu. Zatím jsou prý ale příliš vystrašení na to, aby o sobě dali více vědět. „Vědí ale, že mimo dosah Putina existuje dobrý život,“ dodal zdroj. 

Rusům se v poslední době vojensky nedaří. Ukrajinské armádě se díky raketovému systému HIMARS, který jí poskytují Američané, zřejmě povedlo způsobit ruským silám vážné ztráty. Na sociálních sítích se v neděli začala šířit informace o zničení základny ruské žoldnéřské skupiny Wagnerovců, kteří bývají označováni jako Putinova soukromá armáda. Na sociálních sítích kromě toho kolují spekulace, že při útoku mohl být zabit i majitel skupiny Jevgenij Prigožin. 

13:22
Dnes

„Polovina německých tanků, které zaútočily na Polsko v roce 1939, byla ve skutečnosti česká. Tedy - jestli Putin získá Ukrajinu, bude silnější. A tehdy budeme mít větší problém,“ varoval Sikorski před možným ruským ovládnutím ukrajinských průmyslových a vojenských kapacit. „Je lepší zastavit Putina na Ukrajině, 500 či 700 kilometrů na východ odtud,“ odpověděl na otázku, zda by mělo smysl poslat na Ukrajinu pozemní vojska.

12:33
Dnes

„Ruský teror je možný jen proto, že máme méně zbraní a rozhodnutí na ochranu života, než má Rusko prostředků na jeho ničení,“ tweetuje prezident Volodymyr Zelenskyj.

„Každý ví, jak účinné jsou Patriot, IRIS-T, NASAMS, Hawk a další moderní systémy protivzdušné obrany. Potřebujeme je tady na Ukrajině: v Charkově, Dnipru, Oděse, Mykolajivu, Chersonu, Donbasu a dalších městech, která trpí ruskými útoky. Každý vůdce, každý stát, každý velvyslanec, který nám nyní pomáhá s protivzdušnou obranou, je nejen ochráncem života, ale také tím, kdo snižuje pokušení Ruska vést válku. Čím méně toho Kreml dosáhne terorem, tím více bude mít zájem usilovat o mír. Musíme k tomu Rusko společně donutit,“ apeluje prezident.

11:09
Dnes

Tři členy známé ruské metalové skupiny Korrozja Metalla zadržela policie, která v sobotu večer vtrhla na koncert kapely ve městě Nižnij Novgorod. Hudebníky obvinila z „propagace nacistických symbolů“.

Příslušníci zásahové jednotky vtrhli do klubu přímo při koncertu a donutili diváky lehnout si na podlahu. Některé z nich zbili, napsal server Meduza s odvoláním na záběry ze sociálních sítí. Kromě hudebníků byly zatčeny také čtyři desítky návštěvníků klubu Nenávist.

Tři členové kapely ve věku 57, 42 a 19 let čelí obvinění z „propagace či veřejného předvádění nacistických symbolů“, což je přestupek obvykle trestaný pokutou či krátkodobým uvězněním. Policie uvedla, že zabavila knihy a trička se zakázanou symbolikou. Ředitelka skupiny Marija Runovová státní agentuře TASS řekla, že se jednalo o „staroslovanské symboly“.

Zobrazit celý online

Video  Rusy na Krymu vyděsily exploze: Utíkali z pláží pryč  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa