Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vlivný ruský politik tráví dovolenou v Itálii sankcím navzdory: Vzal s sebou i půvabnou dcerušku

Autor: rix - 
20. července 2022
05:00

Na Ukrajině zuří válka rozpoutaná ruským vládcem Vladimirem Putinem a západní země na agresora v důsledku konfliktu kupí jednu sankci za druhou. To ani trošku nevadí ruskému poslanci Vladimiru Plotnikovovi. I se svou půvabnou dcerou Soňou si v letních měsících užívá krásy Středomoří. Opulentní dovolenou v Itálii a Chorvatsku se jeho dcera pochlubila na instagramu. Evropané zuří.

„Ruský poslanec Vladimir Plotnikov si právě užívá dovolenou v italských Benátkách,“ upozornil na twitteru účet Visegrád24. „Proč dovolujeme ruským válečným štváčům trávit dovolenou na evropském kontinentu?“ ptají se uživatelé na sociálních sítích.

Ruský politik Vladimir Plotnikov byl loni znovu zvolen do Státní dumy. Údajně je velmi dobrým kamarádem ruského prezidenta Vladimira Putina. Ten stále pokračuje ve válce na Ukrajině, na což západní státy reagují podporou Ukrajiny a sankcemi vůči Rusku. Ty ovšem jako kdyby pro Plotnikova neplatily. I se svou sexy dcerou si hoví ve Středomoří.

Půvabná Soňa se dovolenou ještě chlubila na svém instagramu. „Tati,“ napsala stroze k fotce na svém účtu, kde je vidět, jak si užívá i s ruským politikem v italských Benátkách. Údajně měl otec s dcerou navštívit i Chorvatsko. „Proč si neužívá léto v Rusku, když je přeci tak úžasné a Západ tak dekadentní?“ zuří lidé na internetu, kteří se ptají, jak je možné, že mají oba povolený vstup do Evropské unie.

A co víc, v polovině března se dcera ruského politika podle britského serveru Express dostala do titulků poté, co podpořila Putinovy ​​agresivní kroky na Ukrajině. „Nejsilnější země na světě,“ adorovala Rusko v jednom z příspěvků. Válka prý Rusům pomohla. „Stali jsme se většími patrioty,“ vysvětlovala z luxusní dovolené v Dubaji.

12:44
Dnes

Ukrajinské schopnosti odrážet intenzivní ruské útočné operace na východě Ukrajiny se zhoršily a patrně se budou nadále v blízké budoucnosti zhoršovat, pokud budou trvat průtahy s americkou vojenskou pomocí, uvedl ve své pravidelné analýze situace na Ukrajině americký Institut pro studium války (ISW). Rusko by podle amerických analytiků mohlo dokázat využít materiálního nedostatku v ukrajinské armádě ve svůj prospěch a dosáhnout významnějších územních zisků, zejména západně od již dobytého města Bachmut.

Ukrajinské problémy s nedostatkem munice jsou natolik závažné, že ukrajinští vojáci u Bachmutu a Avdijivky na východě Ukrajiny mohou vypálit maximálně pět dělostřeleckých granátů na každých deset granátů vystřelených ruskými silami a někdy i méně, podotkl v neděli podle ISW velitel ukrajinského uskupení Chortycja Nazar Vološyn. Ukrajinské dělostřelectvo je však přesnější, tvrdí Vološyn.

Už ve své analýze z předchozího dne ISW upozornil, že Rusko by nedostatek munice mohlo využít k ovládnutí města Časiv Jar v příštích týdnech.

12:02
Dnes

Slovenský premiér Robert Fico dnes odmítl nový migrační pakt, který minulý týden schválil Evropský parlament. Opatření v podobě převzetí části běženců nebo finanční či materiální pomoci pro země zasažené přílivem migrantů označil před novináři za diktát, nejde podle něj o solidaritu.

„Toto není ta solidarita, o které jsme hovořili, že každá země má mít možnost se sama rozhodnout, jak pomůže,“ řekl Fico ke schválené úpravě. Přirovnal ji k dřívější myšlence zavedení kvót pro povinné přerozdělování migrantů mezi členské země evropského bloku.

Podle Fica slovenské vládní strany ve slovenské sněmovně patrně nepodpoří opatření z migračního paktu. „S vysokou pravděpodobností celá vládní koalice nebude souhlasit na půdě parlamentu s tímto legislativním balíkem,“ řekl slovenský premiér po schůzce se šéfem slovenské diplomacie Jurajem Blanárem.

11:59
Dnes

Ukrajinským silám se podařilo zničit výkonnou radarovou stanici na západě Ruska, která monitorovala oblohu nad Ukrajinou a měla dosah 700 kilometrů do ukrajinského vnitrozemí, sdělila několika ukrajinským médiím anonymně ukrajinská tajná služba SBU. Podle nejmenovaného zdroje z rozvědky šlo o stanici Něbo-U, která stojí zhruba 100 milionů dolarů (asi 2,4 miliardy korun). Podobná tvrzení nelze bezprostředně nezávisle ověřit.

Stanice podle SBU mimo jiné poskytovala podporu ruským bombardérům, které útočí na Ukrajinu pomocí řízených leteckých bomb. Stanice taktéž sledovala ukrajinské prostředky. „Díky zničení této radarové stanice bude mít nepřítel méně možností odhalovat vzdušné cíle podél severní hranice Ukrajiny,“ citovala agentura Unian zdroj z rozvědky.

Podle SBU se Ukrajině už dříve podařilo zničit jednu takovou radarovou stanici v ruské Belgorodské oblasti.

Zobrazit celý online

Video  Šéf obranného průmyslu pro Blesk o zbraních pro Ukrajinu: Nebudou chybět Česku?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa