Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Záhadná smrt dalšího ruského miliardáře. Podnikatele (†61) našli v bazénu s kulkou v hlavě

Autor: Darina Jíchová - 
5. července 2022
17:36

V Rusku řeší záhadnou smrt dalšího miliardáře, tentokrát jde o podnikatele Jurije Voronovova (†61), který byl nalezen zastřelen v bazénu u svého sídla na luxusním předměstí Petrohradu. Voronov měl logistickou a dopravní společnost s kontraktem s plynárenským gigantem Gazprom, uvedl list Daily Mail.

Podle zdrojů tisku měl Voronov střelnou ránu na hlavě. Jde už o šestého podnikatele, který zemřel od počátku roku, hned několik z nich mělo vazby na Gazprom. Zároveň je třetím ruským miliardářem, který za záhadných okolností zemřel v tomto petrohradském předměstí.

Pistole byla vedle bazénu

Tělo podnikatele bylo objeveno toto v pondělí okolo druhé hodiny odpoledne tamního času. Nalezen byl v bazénu, vedle bazénu byla objevena ruční zbraň Grand Power slovenské výroby. Kromě zbraně se našly i použité náboje, ty byly na dně bazénu. Případem se zabývá ruský investigativní výbor, prozatím jeho smrt šetří jako „spor s obchodním partnerem“.

Jeho manželka vypověděla, že se Voronov domníval, že byl podveden a přišel o dost peněz kvůli „nepoctivým partnerům“. Nicméně v předměstí kolují zvěsti, že se šíří počet vražd maskovaných jako sebevražda.

Video se připravuje ...
Další videa