Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Americký veterán se proslavil v bojích na Ukrajině: Rusové na něj vypsali milionovou odměnu!

Autor: jel - 
1. července 2022
08:31

Veterán z americké armády James Vasquez se rozhodl prodat všechen svůj majetek a chce odjet na Ukrajinu, kde bude bojovat proti ruským vojákům. V minulosti už za Ukrajinu bojoval, po nějakém čase se vrátil domů a nyní prý plánuje vydržet, dokud válka neskončí. Okupanti prý na jeho dopadení vypsali odměnu. Částka v přepočtu více než milion korun Jamese uráží, prý jsou to směšné peníze.

„Vážně, neurážejte mě odměnou 50 tisíc dolarů. Nabídněte něco pořádného, nebo běžte domů, klauni,“ uvedl podle deníku Daily Star Vasquez.

Ten na sociální síti také zveřejnil video, v němž říká, že prodává veškerý svůj majetek, s manželkou se rozcházejí, a on už tak nemá co ztratit. Na Ukrajinu se prý chystá vrátit mnohem silnější než posledně. 

Vyrazí tam počátkem srpna. „Prodávám svůj dům a všechno, co vlastním. Vracím se na Ukrajinu, kde budu bojovat až do konce války. Pak pomohu obnovit Ukrajinu,“ řekl voják. 

Poté, co Vasquez zveřejnil video ze zahrady před svým domem, jeden uživatel Twitteru vyjádřil obavu, že by ho někdo mohl díky tomu vypátrat. Americký veterán však dodal, že se před nikým neskrývá a ať za ním klidně kdokoliv přijde. 

21:22
28. 4. 2024

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

21:09
28. 4. 2024

Jevhenija Vološčuková a Oleksij Pergamenščuk v Kyjevě malují drony pro ukrajinské vojáky. Vyzdobili jich už desítky, namalovali je v tradičním ukrajinském stylu zvaném Petrykivka a poslali je armádě.

20:12
28. 4. 2024

Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

„Již pracujeme na konkrétním textu,“ řekl Zelenskyj. „Pracujeme také na vymezení konkrétní výše podpory pro letošní rok a pro příštích deset let,“ dodal s tím, že jde o vojenskou, finanční a politickou podporu a rovněž podporu společné výroby zbraní.

Zelenskyj neupřesnil, kdy by mohla být dohoda mezi Kyjevem a Washingtonem podepsána. Řekl však, že má být „příkladná“ a bude „odrážet sílu amerického vedení“.

Zobrazit celý online

Video  Putinův ministr Šojgu navštívil ruské jednotky na Ukrajině.  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa