Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivé video z ukrajinského zákopu: Voják se natáčel, když vedle něj dopadla raketa!

Autor: rc, ČTK - 
29. května 2022
05:00

Od ruské invaze na Ukrajinu uběhlo více než devadesát dní a konec bojů je stále v nedohlednu. Rusko provádí útočné operace na Donbasu či v Charkovské a Chersonské oblasti. Na sociální síti Twitter se objevila děsivá videa, která ukazují válku z bezprostřední blízkosti. Jeden z ukrajinských vojáků natáčel video, když zničehonic vedle něj přistála raketa!

Na sociální síti Twitter se objevilo několik videí, která natočili ukrajinští vojáci přímo z bojiště. Na jednom z videí ukrajinský voják bojuje poblíž města Lyman ležící v Doněcké oblasti. Právě toto město podle ukrajinských úřadů měla již dostat pod kontrolu ruská vojska, která se za pomoci dělostřelectva pokouší ve městě upevnit svá postavení.

Voják natáčí video v lesích u Lymanu, kde zrovna probíhají boje a všude se ozývají výstřely. Na konci videa je vidět, že mu přišla zpráva. „Přibližně v závěrečné vteřině můžete vidět textovku od osoby, které pravděpodobně telefonoval,“ napsal pod příspěvek jeden z uživatelů twitteru s tím, že je tam vidět název kontaktu - maminka.

Na dalším videu je vidět voják z Azova, jenž se ukrývá v zákopu. Voják klidně leží a natáčí se, když se ozve děsivý zvuk, jako by se na něj řítil vlak, a pak se začne sypat hlína. „Video zachycuje okamžik, kdy raketa dopadla přímo vedle bojovníka Azova,“ stojí v popisku. Pod videem se začaly hromadit komentáře. „Kriste, ten zvuk letící rakety je děsivý. Z pouhého sledování videa mám husí kůži, představte si, že jste tam doopravdy a trvá to dny a týdny,“ píše jeden z uživatelů. „Uvažuji nad tím, jak blízko ta střela byla? Padesát metrů? Sto padesát metrů? Pět metrů?“ píše další.

Na Ukrajině se přidali do bojů dobrovolníci z celého světa. Sociální sítí začalo kolovat i video, na němž jsou američtí dobrovolníci. Video zachycuje americké vojáky v lese. Voják, jenž vše natáčí na kameru, křičí na ostatní: „Běžte, běžte, běžte!“ Za lesem narazí na ruský tank, který se jim podaří zneškodnit protitankovou střelou, jež se stala symbolem Ukrajiny proti Rusku.

Navzdory úspěchům Ukrajinců odrážet útoky ostřelují ruské jednotky ve směru na město Slovjansk v Donbasu na východě Ukrajiny pozice ukrajinských sil a obnovily ofenzivu. Ruská vojska se podle britské vojenské rozvědky dál snaží obklíčit ukrajinské síly u Severodoněcka a Lysyčanska.

Útočné operace pokračují i na dalších místech v Donbasu. Na jihu země Rusové posilují své jednotky okupující Chersonskou oblast. V Azovském a Černém moři ruské námořnictvo nadále blokuje plavbu civilních lodí.

Ruské jednotky pokračují ve snaze obklíčit Severodoněck a Lysyčansk, nově dobyly několik vsí severozápadně od města Popasna v Luhanské oblasti Donbasu. Ruské síly vyvíjejí tlak u Severodoněcka, přestože ukrajinské síly udržují kontrolu nad mnoha úseky obrany a brání Rusku v úplném dobytí Donbasu, uvádí britské ministerstvo obrany s odvoláním na poznatky vojenské rozvědky.

22:23
19. 4. 2024

Vážení čtenáři, se zpravodajstvím z války na Ukrajině dnes končíme. Přihlásíme se opět v sobotu ráno, dobrou noc.

21:51
19. 4. 2024

Ruské rakety v přístavu Pivdennyj v Oděse zasáhly dva terminály specializované na zemědělskou produkci, z nichž jeden patří známé singapurské firmě Delta Wilmar. Ta na Ukrajině podniká od roku 2004, od té doby zde investovala více než 300 milionů dolarů a vytvořila okolo tisícovky pracovních míst.

21:13
19. 4. 2024

Česko vydá na Ukrajinu Timura Treťjakova odsouzeného na 22 let vězení za nájemnou vraždu řidiče Sazky a za pokus o vraždu arménského podnikatele. Televizi Nova to potvrdil mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka. Nova uvedla, že Treťjakov by se mohl na Ukrajině zapojit do bojů při obraně proti ruské agresi. Kdy muž z Česka odjede, záleží podle televize na tom, kdy pro něj Ukrajina pošle eskortu.

Treťjakov se podle pravomocného rozsudku vydal v listopadu 2007 vraždit na pražské Vinohrady. Dostal zakázku, aby tam zlikvidoval podnikatele, který jezdil v luxusním voze bentley. Shodou okolností tehdy na daném místě zastavil s jiným autem téže značky řidič ředitele společnosti Sazka. Treťjakov šoféra zastřelil. O dva týdny dříve navíc Treťjakov napadl na Václavském náměstí arménského podnikatele, kterého devětkrát bodl nožem. Napadenému cizinci zachránila život včasná operace.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa