Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mrazivá slova pravnučky Nikity Chruščova: Putin je připraven použít jaderné zbraně!

Autor: rc - 
22. dubna 2022
22:11

Děsivý scénář války na Ukrajině odhalila pravnučka zesnulého sovětského vůdce Nikity Chruščova Nina. Profesorka mezinárodních vztahů na newyorské univerzitě uvedla, že Vladimir Putin chce vyhrát za každou cenu a je podle ní připraven použít i jaderné zbraně!

Za každou cenu chce podle Niny Chruščovové zvítězit ruský prezident Vladimir Putin. Pravnučka bývalého sovětského vůdce Nikity Chruščova promluvila pro Newsweek a ve svém vyjádření uvedla, že se Putin neštítí použít ani jaderné zbraně! „Taktická atomová varianta je potenciálně představitelná,“ uvedla s tím, že její slova nejsou „předpovědí“, ale jedná se o pouhou teorii, jakým směrem by se mohla válka na Ukrajině ubírat. „Chci být co nejupřímnější. Neříkám, že se to stane, ale pokud jde o scénáře, není to nepředstavitelné, i když ne nejpravděpodobnější,“ dodala.

Šéf Kremlu má jediný cíl a to je podle ní vítězství. „Za tímto účelem bude možná muset použít taktické jaderné zbraně. Nepředpokládám to, ale mohla by to být jedna z možností, kterou se rozhodnou zrealizovat,“ řekla s tím, že jaderné zbraně už byly předmětem dialogů. Ze začátku války na Ukrajině Vladimir Putin již prohlásil, že uvedl jaderné síly do vysokého stupně pohotovosti, přičemž západní země varoval, ať se přestanou do tohoto konfliktu vměšovat.

Nina je vnučkou syna Nikity Chruščova, který zahynul během druhé světové války. Chruščov po smrti syna adoptoval jeho dvouletou dceru Julii, která je matkou Niny. Rodačka z Moskvy vystudovala v roce 1987 moskevskou univerzitu a v roce 1998 získala doktorát na Princetonské univerzitě ve Spojených státech, kde také zůstala. V současnosti působí jako profesorka mezinárodních vztahů na The New School v New Yorku, vydala několik knih a přispívá články do několika deníků.

21:22
Dnes

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

21:09
Dnes

Jevhenija Vološčuková a Oleksij Pergamenščuk v Kyjevě malují drony pro ukrajinské vojáky. Vyzdobili jich už desítky, namalovali je v tradičním ukrajinském stylu zvaném Petrykivka a poslali je armádě.

20:12
Dnes

Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

„Již pracujeme na konkrétním textu,“ řekl Zelenskyj. „Pracujeme také na vymezení konkrétní výše podpory pro letošní rok a pro příštích deset let,“ dodal s tím, že jde o vojenskou, finanční a politickou podporu a rovněž podporu společné výroby zbraní.

Zelenskyj neupřesnil, kdy by mohla být dohoda mezi Kyjevem a Washingtonem podepsána. Řekl však, že má být „příkladná“ a bude „odrážet sílu amerického vedení“.

Zobrazit celý online

VIDEO: Kontroverzní ukrajinští hrdinové. Co je pluk Azov?

Video  Kontroverzní ukrajinští hrdinové. Co je pluk Azov?  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa