Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Ukrajinci odhalili další zvěrstva Rusů v Boroďance: V masovém hrobu našli i dívku (†15)!

Autor: pma - 
21. dubna 2022
14:14

Hrůzné nálezy z osvobozených ukrajinských měst neberou konce. Ruské jednotky tam podrobily civilní obyvatelstvo chladnokrevnému teroru. V Boroďance byly podle tamní policie objeveny další masové hroby. V nich bylo devět těl, z toho jedno patřilo teprve patnáctileté dívce. Některá těla údajně nesla stopy po brutálním mučení. 

Ve středu večer zveřejnila Policie z Kyjevské oblasti fotografie, které znovu dokládají válečné zločiny, kterých se Rusové na Ukrajině dopouštějí od konce února. Ve středu odpoledne byly na území obce Boroďanka objeveny další dva masové hroby. V těch bylo dle policie nalezeno devět těl, včetně ostatků teprve patnáctileté dívky.

Někteří mrtví jsou stále neidentifikovatelní

„V jednom hrobě byly tři osoby, v druhém našli strážci zákona těla šesti lidí - 4 mužů a 2 žen. Byly identifikovány čtyři osoby - jedná se také o místní obyvatele, jména dvou mrtvých stále zůstávají neidentifikovaná,“ napsal na facebooku šéf policie Kyjevské oblasti Andrij Něbitov.

Kriminalisté místo nálezu dále zkoumají. Těla byla postupně převezena do blízkých márnic, kde lékaři budou těla podrobněji prozkoumávat a snažit se určit identitu dvou zatím neidentifikovaných obětí. Ostatky budou následně předány příbuzným, aby se s milovanými zesnulými mohly rodiny řádně naposledy rozloučit. 

Střílí mírumilovné lidi

Policie Kyjevské oblasti zatím dále pokračuje ve vyšetřování. „Někteří z mrtvých mají známky mučení. Chci zdůraznit, že tito lidé jsou civilisté. Ruská armáda úmyslně střílela mírumilovné lidi, kteří nebránili a nebyli hrozbou,“ doplnil policista.

7:41
Dnes

Ukrajinské drony v noci na dnešek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské oblasti, uvedl na telegramu tamní gubernátor Andrej Klyčkov. Útok bezpilotních letounů z Ukrajiny, která se od února 2022 brání ruské invazi, na energetické zařízení dnes oznámil i šéf nedaleké Smolenské oblasti Vasilij Anochin. Kyjev jejich prohlášení nekomentoval.

Škody v Orlovské oblasti způsobily trosky sestřelených dronů, které zachytila ruská protivzdušná obrana, uvedl Klyčkov. Poškození infrastruktury podle něj vedlo k částečnému přerušení dodávek elektřiny do některých domácností. Možné oběti nezmínil.

6:14
Dnes
!

Dobré ráno,

nejméně 13 zraněných si včera večer v Oděse na jihu Ukrajiny vyžádal ruský útok podniknutý balistickou raketou. Úder také na místě vyvolal rozsáhlý požár, uvedla agentura Reuters s odkazem na šéfa správy Oděské oblasti Oleha Kipera.

Snímky a videa zveřejněná na platformě Telegram ukazují plameny na místě a velká oblaka kouře stoupající k nebi. Jeden z mediálních kanálů uvedl, že byl zasažen sklad velké poštovní a kurýrní společnosti, a zveřejnil video ukazující okamžik nárazu.

Agentura Reuters nemohla tyto zprávy nezávisle ověřit. Kurýrní společnost pozdě večer oznámila, že její třídicí sklad v Oděse zasáhla raketa, ale nikdo ze zaměstnanců podle ní nebyl zasažen.

Oděsa je častým terčem ruských útoků. Tři lidé lidé zahynuli a další tři utrpěli zranění při ruském vzdušném útoku na toto přístavní město v noci na dnešek. Rusové na Oděsu zaútočili také v pondělí, kdy tam zemřelo pět lidí a dalších asi 30 utrpělo zranění. Silně poškozena byla budova soukromé právnické akademie.

22:03
1. 5. 2024

Vážení čtenáři, děkujeme za pozornost. Čerstvé zprávy z války na Ukrajině opět přineseme ve čtvrtek ráno, dobrou noc.

Zobrazit celý online

Video  Abramovič na Ukrajině. Mynářova cesta do Kataru vyšla na 100 tisíc! A smrt Ronaldova syna  - Bára Horáková
Video se připravuje ...

 

 

Video se připravuje ...
Další videa