Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na Ukrajině padl ruský generál Frolov: Okázalý pohřeb v Petrohradu

Autor: rix - 
17. dubna 2022
10:21

Ukrajincům se podařilo zlikvidovat další „velkou rybu“. O život na bojovém poli přišel zástupce velitele 8. armády Ruského jižního vojenského okruhu generálmajor Vladimir Frolov. V Petrohradu se proto konal okázalý funus důležitého muže ruské armády. A co víc, jde již o osmého zabitého generála od začátku invaze.

Frolov zřejmě působil v okolí neblaze proslulého Mariupolu. Tam měl také schytat osudnou kulku. Slzy na pohřbu generála tekly proudem. „Byl to opravdový vlastenec a statečný muž, který do poslední minuty plnil svou vojenskou povinnost,“ zalykal se petrohradský guvernér Alexandre Beglov.

Beglov se podle narativu vládních představitelů vyjádřil, že Frolov zemřel v „boji se strašnými ukrajinskými nacionalisty“. Ačkoli Kreml veřejně přiznal smrt pouze jednoho generálmajora Andreje Suchoveckého, má jít již o osmého padlého velitele.

Jak se podle deníku Mirror zdá, ztráta tolika důležitých mužů jen dokazuje, jak špatně se Rusové na invazi na Ukrajinu připravili. Stále více se mluví o jejich nespolehlivém vybavení, elektronice a především slabé morálce.

Rozsah vysokého počtu obětí popírá tvrzení Vladimira Putina, že jeho „zvláštní vojenská operace“ probíhá podle plánu. Celkové ruské ztráty od začátku války 24. února se odhadují na 20 000 mrtvých mužů. Jde o nejhorší bilanci od druhé světové války.

8:05
Dnes

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při nasazení dronů, napsala agentura AP s odvoláním na představitele americké armády.

6:38
Dnes

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se přiznali, že ve dvou vesnicích, zavraždili tři lidi, včetně starostky obce Abrykosivka, napsal dnes na svém webu ruský list Kommersant. Jeden z předpokládaných pachatelů je recidivista ze Sibiře, který byl v Rusku dříve odsouzen i za vraždu. Nyní mu hrozí doživotí, dodal deník.

5:59
Dnes

Dobré ráno, vážení čtenáři. Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku vězení. Devatenáctiletý Alexandr Sněžkov dostal šest let. Oba byli odsouzeni za nápis „Smrt režimu“, který namalovali na periferii sibiřského města Čita, uvedl na svém ruskojazyčném webu server BBC News s odvoláním na ochránce lidských práv, kteří proces sledovali.

Prokurátor požadoval pro Sněžkova sedm let a pro Lizunovovou pět let v trestanecké kolonii za to, že kromě zmíněného nápisu také informovali na sociálních sítích o „přímých protiválečných akcích“, zejména o podpalování vojenských správ.

Zobrazit celý online

Video  Potopený křižník Moskva: Rusové zveřejnili video přeživších?! S námořníky se sešel admirál na Krymu.  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa