Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Putinova kmotřenka Xenia (40) prý zavrhla svého mocného patrona! Plánuje útěk do Izraele?

Autor: rc - 
10. dubna 2022
12:54

Z Ruska se zřejmě rozhodla uprchnout Xenia Sobčaková. Čtyřicetiletá hvězdná moderátorka a politička prý získala pro sebe a svého syna izraelské občanství! Prodala dokonce i svůj luxusní byt v Moskvě. Sobčaková, která stála proti Putinovi v prezidentských volbách v roce 2018, je přitom jeho kmotřenkou a Putin je dlouholetý rodinný přítel.

Z Moskvy prý hodlá prchnout Xenia Sobčaková. V rodné zemi prodala i svůj prominentní byt v Moskvě, který má hodnotu 10 milionů amerických dolarů (cca 225 milionů Kč). Čtyřicetiletá politička a slavná televizní moderátorka také kritizovala ruskou invazi na Ukrajinu. Její máma, rovněž politička, Ljudmila Narusovová, byla první významnou osobností Ruska, která invazi odsoudila. „Mami! Jsem na tebe hrdá a velmi se o tebe bojím. Velmi,“ napsala tehdy na instagram Xenia z Izraele.

S kritikou invaze nešetřila ani Xenia. Obvinila armádu, že nedokázala zařídit převoz těl mrtvých ruských vojáků do rodné země a na Ukrajině je nechala na pospas psům, kteří je požírají.

V roce 2018 podle informací britského deníku Daily Mail stála proti Putinovi v prezidentských volbách. V prezidentských volbách před čtyřmi lety skončila na čtvrtém místě. Než se však začala ucházet o post prezidentky, šla údajně nejdřív za Putinem, aby s ním svou kandidaturu projednala. Šéf Kremlu je ale letitý rodinný přítel.

Dokonce se zúčastnil křtu Sobčakové jako její kmotr. Její otec Anatolij Sobčak byl Putinovým profesor práva a mentorem, který mu pomohl dostat se do politiky. Stejně tak jako byl Sobčak dřív oporou Putinovi, posléze Putin pomohl Sobčakovi dostat se z Ruska, když byl hledán kvůli údajné korupci. Putin mu prý pomohl z Ruska, aby se mohl Sobčak léčit na Západě. V roce 2000 se zúčastnil jeho pohřbu. Na fotografiích ze smutečního obřadu ho je vidět po boku vdovy Ljudmily Narusové a Xenie.

Objevily se na veřejnosti zvěsti, že právě Xenia, která má židovské kořeny, získala pro sebe a svého syna občanství v Izraeli. V Izraeli má být na „dovolené“ už od března. Ovšem prominentní politička popřela, že by měla v plánu změnit působiště. „Jsem Ruska, jsem občankou Ruska. Nikam neemigruji, nemám žádné jiné občanství,“ komentovala podle výše zmíněného deníku. Zprávy o jejím izraelském občanství prý pochází z Putinových „propagandistických“ médií. Pokud by skutečně přijala izraelské občanství, musela by se vzdát svých aspirací na post prezidentky. 

13:22
Dnes

„Polovina německých tanků, které zaútočily na Polsko v roce 1939, byla ve skutečnosti česká. Tedy - jestli Putin získá Ukrajinu, bude silnější. A tehdy budeme mít větší problém,“ varoval Sikorski před možným ruským ovládnutím ukrajinských průmyslových a vojenských kapacit. „Je lepší zastavit Putina na Ukrajině, 500 či 700 kilometrů na východ odtud,“ odpověděl na otázku, zda by mělo smysl poslat na Ukrajinu pozemní vojska.

12:33
Dnes

„Ruský teror je možný jen proto, že máme méně zbraní a rozhodnutí na ochranu života, než má Rusko prostředků na jeho ničení,“ tweetuje prezident Volodymyr Zelenskyj.

„Každý ví, jak účinné jsou Patriot, IRIS-T, NASAMS, Hawk a další moderní systémy protivzdušné obrany. Potřebujeme je tady na Ukrajině: v Charkově, Dnipru, Oděse, Mykolajivu, Chersonu, Donbasu a dalších městech, která trpí ruskými útoky. Každý vůdce, každý stát, každý velvyslanec, který nám nyní pomáhá s protivzdušnou obranou, je nejen ochráncem života, ale také tím, kdo snižuje pokušení Ruska vést válku. Čím méně toho Kreml dosáhne terorem, tím více bude mít zájem usilovat o mír. Musíme k tomu Rusko společně donutit,“ apeluje prezident.

11:09
Dnes

Tři členy známé ruské metalové skupiny Korrozja Metalla zadržela policie, která v sobotu večer vtrhla na koncert kapely ve městě Nižnij Novgorod. Hudebníky obvinila z „propagace nacistických symbolů“.

Příslušníci zásahové jednotky vtrhli do klubu přímo při koncertu a donutili diváky lehnout si na podlahu. Některé z nich zbili, napsal server Meduza s odvoláním na záběry ze sociálních sítí. Kromě hudebníků byly zatčeny také čtyři desítky návštěvníků klubu Nenávist.

Tři členové kapely ve věku 57, 42 a 19 let čelí obvinění z „propagace či veřejného předvádění nacistických symbolů“, což je přestupek obvykle trestaný pokutou či krátkodobým uvězněním. Policie uvedla, že zabavila knihy a trička se zakázanou symbolikou. Ředitelka skupiny Marija Runovová státní agentuře TASS řekla, že se jednalo o „staroslovanské symboly“.

Zobrazit celý online

VIDEO: Video, které pustil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj Radě bezpečnosti OSN. (5.4.2022)

Video  Video, které pustil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj Radě bezpečnosti OSN. (5.4.2022)  - Twitter Volodymyra Zelenského
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa