Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putinův voják znásilnil na Ukrajině roční dítě a natočil se u toho. Pedofila v Rusku zadrželi

Aktualizováno -
10. dubna 2022
08:19
Autor: Darina Jíchová - 
9. dubna 2022
14:41

Každým dnem přibývají nové a nové zprávy o zvěrstvech, kterých se ruští vojáci dopustili a dopouštějí na Ukrajině. Děsivé záběry z Buči, kde byly ulice posety těly mrtvých civilistů, minulý týden obletěly svět. Nyní se rojí zprávy o znásilňování ukrajinských žen, dívek, chlapců i nejmenších dětí. Na sociálních sítích se v sobotu objevilo jméno ruského vojáka Alexeje Byčkova (25). Ten má na svědomí zřejmě vůbec nejohavnější násilnosti. Měl se točit u toho, jak znásilňuje batolata. S odkazem na stanici Vot Tak The Insider oznámil, že byl Byčkov v Rusku zatčen.

Byčkov by měl pocházet z Krasnodarského či Stavropolského kraje, v tom se dostupné informace rozcházejí. Svými podlostmi se měl podle uživatelů twitteru chlubit na vlastním telegramovém kanálu. Své zhrození nad Byčkovovými činy neskrývá nespočet západních novinářů a expertů, kteří o ohavných činech Rusů informují.

Udala ho známá

Reportéři Insideru, kteří videa viděli, popsali, že batole zneužíval předmětem - ročnímu dítěti měl strkat kartáček na řasy mezi půlky. Tohle ani zdaleka není jediné video, které Byčkov sdílel, telegramový kanál má plný záběrů svých sexuálních deviací. Byčkov v březnu 2022 dostal pokutu za převoz dítěte bez sedačky, auto patřilo Anastasiji Cekresové. Právě ona o víkendu, když viděla hrůzná videa, kontaktovala policii, na její udání byl zatčen.

Zprávu sdílel na svém twitteru také expert na východní Evropu a někdejší lídr nadace Heinrich-Böll-Stiftung Sergej Sumlenny. „Zveřejnil znásilnění ročního dítěte, to si člověk pak ani nechce představovat, co dělají, když jsou kamery vypnuté,“ poznamenal na svém twitteru.

S tím, jak se Rusové přeskupují na východ Ukrajiny, se do jimi dříve obléhaných oblastí vrací Ukrajinci. Asi si ani v nejhorších snech nepředstavovali, co ve svých rodných městech a vesnicích najdou. Masové hroby, mrtvoly se známkami mučení, znásilněné náctileté dívky a chlapce, matky od rodin, co byly zneužívány před svými dětmi… Zprávy o Byčkovovi jen umocňují volání po vyšetřování válečných zločinů Ruska.

22:58
26. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro tuto chvíli se online zpravodajství k Ukrajině odmlčí, pokračuje zase ráno. Dobrou noc.

22:57
26. 4. 2024

Pravděpodobnost zhroucení ukrajinských obranných pozic klesá, sdělil podle estonské stanice ERR šéf estonské vojenské rozvědky Ants Kiviselg. Rusko se podle něj snaží využít zbývajícího času a podnikat intenzivní útoky, než na Ukrajinu dorazí další západní vojenská technika a munice.

„Rusko se snaží využít poslední příležitosti, než na Ukrajinu plně dorazí západní vojenská pomoc a bude nasazena,“ uvedl Kiviselg. Přestože ruské síly nezpomalily tempo svých útoků, jejich úspěchy jsou podle jeho názoru malé.

Ruské síly podle něj stejně jako v poslední době nadále vyvíjejí tlak především na město Časiv Jar, na oblasti západně od Doněcku, a také na obce, jimiž prochází železnice mezi Avdijivkou a Pokrovskem. Lokálního úspěchu podle něj ruská vojska dosáhla v Očeretyne u Avdijivky.

21:56
26. 4. 2024

Šéf Brovarského rajonu v Kyjevské oblasti Volodymyr Majboženko na předchodu pro chodce čtyři přejel. Nadýchal 2,3 promile, ukazuje kanál Nexta. Ve funkci ihned končí.

Zobrazit celý online

Video  Ohavný masakr civilistů v Buči: Těla se válí po ulicích.  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa