Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vzali mi celý můj život: Irina (25) oplakává smrt manžela, kterého zabili ruští okupanti

Autor: rix - 
26. března 2022
05:00

Rusové na Ukrajině dále stále pokračují v páchání odporných zvěrstev. Své o tom ví i novinářka Irina Suškovová z města Novomoskovsk. Před pár dny okupanti zabili jejího milovaného muže, statečného ukrajinského vojáka. Jak nešťastná žena sama uvedla, Rusko kvůli tomu naprosto nenávidí, vzalo jí celý život. 

„Sedím vedle svého mrtvého manžela. Můj život leží vedle mě v uzavřené rakvi," začala své vyprávění v zdrceném vzkazu na Facebooku. „Neznám čistějšího, laskavějšího a hodnějšího muže. Byl jsi ve všem nejlepší,“ uvedla na adresu svého milovaného Viktora. 

Pro svého muže měla Irina pouze slova chvály. Její plány do budoucna bohužel zhatil Vladimir Putin a jim nařízená invaze na Ukrajinu. Samotní Ukrajinci se mezitím už měsíc stále srdnatě brání.

Irina má teď ale jiné starosti. „Vždy jsi přišel domů s kapsami plnými čokolád, abych nebyla smutná,“ vzpomínala na svého muže a na časy, kdy byl ještě život v zemi normální. „Mohla jsem ti říct, co bych nikdy nikomu neřekla, a věděla jsem, že ty to vždy pochopíš,“ pokračovala. 

Irina zdrcená žalem píše, že bude Rusko do smrti nenávidět. „Proklínám ty fašisty,“ nebrala si servítky. „Za naše nenarozené děti, za ukradené životy nás obou. Jsem vdova v 25 letech. Můj život mi ukradlo zkur*ené Rusko,“ napsala rozhořčeně. 

Situace na Ukrajině je mezitím stále napjatá. Ruská armáda se neštítí ničeho. Informace o jejích válečných zločinech přibývají každým dnem. Nejméně šest mrtvých a 15 zraněných si v Charkově podle gubernátora vyžádal zásah ruské střely do fronty lidí čekajících na výdej humanitární pomoci. Zprávy mluví o tom, že tam lidé čekali na jídlo. Podle ukrajinských úřadů  zemřelo jen v Mariupolu přes 2300 civilistů.

07:45
Dnes

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou.

07:00
Dnes

Společnost MTS, která je největším mobilním operátorem v Rusku, zahraničním investorům nabízí, že od nich koupí své akcie, ovšem se slevou kolem 69 procent. Oznámila tt v tiskové zprávě. Zahraniční akcionáři by tak měli šanci dostat se alespoň ke zlomku svých peněz, které mají v Rusku už asi dva roky blokovány kvůli západním sankcím.

21:30
27. 4. 2024

Děkujeme za pozornost, kterou našemu online přenosu věnujete. Vše, co se týká ruské agrese na Ukrajině, budeme sledovat zase od nedělního rána.

Zobrazit celý online

Video  Ukrajinci bojují už měsíc! Anonymous zveřejnili další cíle. A benzín zlevňuje!  - Bára Horáková
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa