Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ruské invazní jednotky zasáhly i sanitku, řidič a pacient zemřeli. Civilních obětí přibývá

Autor: rix - 
27. února 2022
09:59

Z Ukrajiny přicházejí uprostřed válečné vřavy stále více znepokojivé záběry. Tentokrát se měly ruské invazní jednotky při střelbě zaměřit na projíždějící sanitku s těžce zraněným pacientem. Strašlivá scéna se měla odehrát u přístavního města Cherson na jižní Ukrajině. 

Podle serveru ukraine.segodnya má údajný teroristický čin ze strany ruských agresorů dvě oběti. Vážným zraněním na místě podlehl čtyřiašedesátiletý řidič sanitky a také převážený pacient. Oba nebozí Ukrajinci měli v sanitce uhořet zaživa. 

Na místo urychleně vyjela druhá sanitka, která se postarala o zraněného dvaapadesátiletého záchranáře. Ten jediný měl štěstí a byl transportován do krajské nemocnice. 

Cherson je přístavní město na jižní Ukrajině poblíž ústí Dněpru do Černého moře. Je střediskem Chersonské oblasti, přístavem, dopravním uzlem a průmyslovým i kulturním centrem. Situace na místě je stabilizovaná. „Město funguje a žije. Funguje i veřejná doprava. Dokonce máme čas město uklidit. Řešíme pouze problémy s dodávkou jídla,“ popsaly situaci úřady. 

Civilní oběti

Jak již dříve deník Blesk informoval, ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov opakovaně ujišťoval, že ruské vojenské jednotky neútočí a v žádném případě nebudou útočit na ukrajinské civilisty, jejich činy ovšem potvrzují opak.

V hustě zalidněných civilních oblastech se nacházejí zbytky raket, několik mateřských školek a obytných domů bylo téměř srovnáno se zemí a denně umírají nevinní lidé. Organizace pro lidská práva Amnesty International v pátek obvinila ruskou armádu z „necílených útoků na civilní čtvrti a náletů na chráněné budovy, jako jsou například nemocnice“.

Video  Mohutná exploze nad Kyjevem v ranních hodinách  - Ukrajinská armáda
Video se připravuje ...

 

 

Video se připravuje ...
Další videa