Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rusové používají staré sovětské mapy a chybují! Nové značky je mají zavést do „p*dele“

Autor: amb - 
27. února 2022
05:00

Používání starých sovětských map je podle Ukrajinců důvodem, proč při válce v jejich zemi umírá tolik civilistů. Posledním příkladem je snaha ostřelovat vojenský sklad, který už ale dávno nefunguje. Zmást ruské okupanty mají také "vylepšené" dopravní značky, které nepřítele rozhodně nezavedou tam, kam míří. Podle Ukrajinců jim místo ukážou směr "na chuj", tedy "do p*dele".

Ukrajinská agentura Unian informovala o tom, že Rusové ve válce s Ukrajinou používají staré sovětské mapy. Zvlášť se jimi řídí při ostřelování svých cílů, což ale bývá právě kvůli neaktuálnosti map zásadní chybou.

Potvrdilo to ostřelování kyjevského letiště Žuljany. U toho v sobotu ráno po zásahu ruskou raketou vypukl požár a v obytném domě poblíž byla rozbitá okna. Nikdo se nezranil. 

Podle pracovníků Státní záchranné služby na tomto místě kdysi býval vojenský sklad, po kterém ale zbyly pouze garáže a opuštěný objekt. Ten už dnes podle Unianu nepředstavuje žádnou strategickou hodnotu. Ruští vojáci se tak museli splést.

Ukrajinská armáda už dříve uvedla, že používání starých sovětských map vysvětluje velký počet civilních obětí na Ukrajině, specificky při ostřelování. Poradce ukrajinského ministra vnitra Vadim Denisenko informoval, že ruští vojáci za posledních 24 hodin mířili nejméně na 40 objektů civilní infrastruktury.

Kromě neaktuálních map znesnadňují Rusům orientaci v prostoru také sami Ukrajinci. Státní agentura pro silniční dopravu Ukrajiny Ukravtodor nabádá ke změnám dopravních značek, cílem je zmást okupanty.

„Priorita č. 1 - značky, názvy,“ stojí ve zprávě ukrajinského Ministerstva infrastruktury a Ukravtodoru. „Nepřítel má špatné spojení, neorientuje se v terénu. Pomozme mu jít rovnou do pekla,“ vzkazují útvary.

Ukravtodor pak na svém facebooku sdílel fotografii, kde je na dopravní značce místo směrodatné informace šipka a nápis „na chuj“, tedy směr „do prd*le“.

Státní agentura pro silniční dopravu zdůraznila, že všechny traťové organizace, územní společenství a orgány místní samosprávy by měly okamžitě zahájit demontáž dopravních značek v okolí.

Video  Boje v Kyjevě. Lidé prchají, prezident zůstává. A pomoc od Česka  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa