Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Správu hmotných rezerv povede dál Švagr, načne druhou desetiletku. Uspěl v konkurzu

Autor: ČTK - 
10. listopadu 2023
16:55

Správu státních hmotných rezerv (SSHR) povede zřejmě nadále Pavel Švagr. Uvedl to dnes server Deník N. Švagr (61) podle serveru uspěl ve výběrovém řízení, do kterého se přihlásilo sedm lidí. Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN) navrhne v následujících dnech vládě jeho jmenování do čela správy. Švagr se k informaci o vítězství v tendru nevyjádřil, píše Deník N. Předsedou SSHR je Švagr od roku 2014. SSHR spravuje rezervy důležitých surovin, materiálů či produktů, například pro zajištění dodávek v nouzových situacích.

Výběrové řízení na předsedu správy vyhlásilo ministerstvo průmyslu v červenci. Dorazilo celkem sedm přihlášek, ale tři kandidáti podle serveru nesplnili podmínky řízení. Ministerstvo tak nakonec vybíralo ze čtyř lidí. Jedním z nich byl podle Deníku N Jan Korol, který dříve vedl společnost Skyport, mající na starosti logistiku a odbavování nákladních letadel na Letišti Václava Havla v Praze. Dalším kandidátem byl Petr Neumann, který pracoval jako náměstek ředitele ve státním těžebním podniku Diamo.

SSHR spravuje hmotné rezervy státu, které jsou z více než poloviny tvořeny ropou a ropnými produkty. Funkční období předsedy správy je pětileté. Švagr nastoupil do čela správy rezerv v únoru 2014. Dříve byl mimo jiné předsedou Státního fondu dopravní infrastruktury, náměstkem generálního ředitele Správy železniční dopravní cesty (dnes Správa železnic) nebo náměstkem generálního ředitele Českých drah.

Video  Šéf rezerv Švagr pro Blesk o potížích s ruskou ropou: Jaké má Česko zásoby  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi