Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřel Jan Gottvald mladší (†55). Jeho vyšehradská akce za covidu stála Prymulu křeslo ministra

Autor: for - 
14. října 2022
13:26

Na zástavu srdce zemřel syn známého fotbalového funkcionáře Jan Gottvald mladší. Zesnul ve středu v centru Prahy na Jungmannově ulici, krátce po schůzce na magistrátu. Gottvald se dostal do povědomí veřejnosti poté, co zorganizoval v roce 2020 akci na Vyšehradě uprostřed nejtvrdších restrikcí. Účastníkem posezení byl i tehdejší ministr zdravotnictví Roman Prymula – a tvrdě za to zaplatil. Poté, co jej odhalil Blesk, podal rezignaci. 

Ve věku 55 let zemřel podnikatel Jan Gottvald mladší. O smrti syna bývalého fotbalového funkcionáře informoval portál Neovlivní.cz. 

Podle serveru zesnul na zástavu srdce poté, co vyřizoval pochůzky na magistrátu. „Pak šel k autu, u kterého byli policajti, protože asi špatně parkoval. A seklo to s ním. Byl na místě mrtvý,“ potvrdil redakci smrt Jana Gottvalda mladšího rodinný známý.

„Okolo 14. hodiny jsme vyjížděli do Jungmannovy ulice, kde se nacházel 55letý muž, kterému se zastavilo srdce,“ potvrdila TN.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. „Probíhala tam spolupráce se svědky, na místě byli i policisté, kteří nám pomohli. Poté si převzali resuscitaci záchranáři, pokračovali v ní asi 30 minut. Bohužel bezúspěšně, muž na místě zemřel,“ doplnila. 

Legendární párty s Prymulou

Jméno mladého Gottvalda je spojené i s legendární párty v restauraci Rio’s v roce 2020, která stála místo tehdejšího ministra zdravotnictví Romana Prymulu. Prymula tehdy zavedl přísná protiepidemická opatření, v nočních hodinách se ale účastnil tohoto setkání, které právě Gottvald inicioval.

„Gottvald a ta jeho parta seděli už od pozdního odpoledne v restauraci Rio’s, kde jedli a popíjeli. A také obvolávali vlivné známé, aby za nimi dorazili,“ popsal tehdy byznysmen, který měl o schůzce detailní informace, jak připomíná server Neovlivni. 

Gottvald spolupracoval i s hnutím ANO a s Jaroslavem Faltýnkem, který byl tehdy na Vyšehradě také přítomen. Stranil se médií a neposkytnul vyjádření ani tehdy po této slavné párty. 

Gottvald mladší žil poslední roky pod tlakem a řešil i špatnou finanční situaci své rodiny. Gottvald senior totiž, dle vlastních slov, utopil v provoligovém fotbalu hodně přes sto milionů vlastních peněz a také těch, které si napůjčoval. 

Kromě fotbalu na sebe rodina Gottvaldových upozornila také díky angažmá v Setuze. Tehdy ji výhodně koupil kmotr podsvětí František Mrázek. S již zesnulým kmotrem také často spolupracoval senior. Naopak junior zase spolupracoval s Radovanem Krejčířem. 

 

Annika ( 15. října 2022 01:06 )

Ockovani ukoncilo mnoho zivotu

rezacek ( 14. října 2022 21:58 )

Za špatné parkování trest smrti. Musím si holt dávat pozor, abych nedopadl jako tenhle zmetek.

sorgedoktor ( 14. října 2022 14:28 )

No a dosel az ke spatne zaparkovanemu auto a tam ho to dorazilo..Ovsem tohlem smnda nemohklo byt z plneho zdravi...

UFO1 ( 14. října 2022 14:19 )

Po jednání se státním a obecním aparátem to šlehne s většinou....

Zobrazit celou diskusi