Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tohle chtěl skrýt majitel padlé Bohemia Energy: Písařík vlastní vily a byty za desítky milionů

  • Autor: Tomáš Koníček - 
    10. 11. 2021
    05:00

    Pětadvacet nocí už prý pořádně nespí a budí se s tím, že konec jeho energetického gigantu Bohemia Energy je jen noční můrou! Majitel společnosti Jiří Písařík (44) s výrazem zpráskaného psa poprvé promluvil o šokujícím konci firmy, která dodávala energii pro 900 tisíc odběratelů.

    „Navenek chudáček, jinak pracháček!“ Na legendární hlášku souseda Pařízka alias Zdeňka Svěráka (85) z filmu Vrchní, prchni! si nejspíš vzpomněl i Písařík. Když na vás totiž přijde insolvenční správce, není to žádný med. V tu chvíli je lepší nemít ani kačku, respektive žádný hmotný majetek.

    Video  Jiří Písařík: Emotivní úvod tiskové konference  - Blesk Zprávy
    Video se připravuje ...

    Bál se o rodinu

    I proto se (neúspěšně) začal pět dní po konci Bohemia Energy Písařík „zbavovat“ majetku. Chtěl ho přepsat na tak trochu podivné firmy. Že by to bylo ze strachu z insolvenčního správce, však Písařík popírá: „Jsou to moje firmy, které jsem si za tímto účelem koupil. Bál jsem se o bezpečnost své rodiny. Vždyť každý si může za dvě minuty v katastru zjistit, kde bydlíme,“ uvedl, když poprvé předstoupil před novináře po konci společnosti.

    „Nejsme v insolvenci. To, že na mě někdo chce podávat trestní oznámení, mi přijde absurdní. Snažím se po šestnácti letech slušně ukončit podnikání. Žádný trestný čin jsme neudělali. Nikoho jsme nepodvedli ani neokradli,“ řekl Písařík.

    Do pláče

    Na tiskové konferenci trvající hodinu a 17 minut mluvil velmi pomalu, zdálo se, že se i rozpláče… Až to působilo dojmem, že tohle emoční vystoupení musí být jen dobře zahraným divadlem. Do pláče je ale spíše lidem, kteří mají kvůli konci Bohemia Energy existenční problémy. Naopak Písařík a jeho manželka Hana (46), rovněž jednatelka firmy, disponují několika nemovitostmi v hodnotě desítek až stovek milionů.

  • 1.Byty na Smíchově

    30 000 000 Kč (odhadní cena)

    Dva byty v Praze na Janáčkově nábřeží vlastní manželé Písaříkovi již od roku 2016. Manželé se oba byty po konci Bohemia Energy pokusili převést na Cloud Company.

    Dva byty v Praze na Janáčkově nábřeží vlastní manželé Písaříkovi již od roku 2016. Dva byty v Praze na Janáčkově nábřeží vlastní manželé Písaříkovi již od roku 2016. | Blesk:Tonda Tran

  • 2.Byt na Vinohradech

    22 000 000 (pořizovací cena)

    Byt v šestém patře domu na Vinohradech o velikosti 118,6 m² koupili Písaříkovi ještě před jeho dokončením za 21 980 000 Kč. Smlouvu o koupi bytu o třech pokojích s kuchyňským koutem, halou, dvěma komorami a dvěma balkony podepsali manželé letos 23. února. Po konci společnosti se ho pokusili převést na Cloud Company.

    Byt v šestém patře domu na Vinohradech o velikosti 118,6 m2 koupili Písaříkovi ještě před jeho dokončením za 21 980 000 Kč. Byt v šestém patře domu na Vinohradech o velikosti 118,6 m2 koupili Písaříkovi ještě před jeho dokončením za 21 980 000 Kč. | Blesk:Daniel Černovský

  • 3.Vila v Hlubočepích

    25 000 000 (odhadní cena)

    V tomto luxusním domě v Hlubočepích má Jiří Písařík trvalé bydliště. Dům mu ale oficiálně „pane“ neříká, dlouhodobě patří jeho mamince Janě.

    Dům, který patří mamince Písaříka Janě. Dům, který patří mamince Písaříka Janě. | Blesk:Tonda Tran

  • 4.Usedlost v Konojedech

    11 500 000 (odhadní cena)

    Vilu v Konojedech vlastní podle katastru nemovitostí pouze Hana Písaříková. Manželé ji koupili už v roce 2001. Je obehnána kamenným plotem a u zvonku se píše, že zde bydlí Písaříkovi.

    Vilu v Konojedech vlastní podle katastru nemovitostí pouze Hana Písaříková. Vilu v Konojedech vlastní podle katastru nemovitostí pouze Hana Písaříková. | Blesk:Jan Vilimek

  • 5.Byty v Nuslích

    25 000 000 (odhadní cena)

    Polovinu domu v Nuslích si letos 26. dubna koupil Jiří Písařík od Němců Alexandry F. a Michaela F., když každému z nich vyplatil částku 12,5 milionu Kč. Po konci Bohemia Energy se dům pokusil převést na společnost BRIGHT Color, s.r.o.

    Polovinu domu v Nuslích si letos 26. dubna koupil Jiří Písařík od Němců Alexandry F. a Michaela F Polovinu domu v Nuslích si letos 26. dubna koupil Jiří Písařík od Němců Alexandry F. a Michaela F | Blesk:Martin Přibyl

  • 6.Dům v Kouřimi

    7 500 000 (odhadní cena)

    Rodinný dům v Kouřimi vlastní pouze Hana Písaříková, dostala ho darem 5. června 2018 od Miroslava S., zřejmě někoho blízkého. V darovací smlouvě se totiž píše, že dárce je přesvědčen, že obdarovaná se o dům postará v souladu s rodinnou tradicí.

    Dům, který patří podnikateli Jiřímu Písaříkovi v Kouřimi. Dům, který patří podnikateli Jiřímu Písaříkovi v Kouřimi. | Blesk:Jan Vilimek

  • 7.Převody zastavil soud

    Činžák v Nuslích, dva byty na Smíchově a luxusní byt na Vinohradech. To vše se podle katastru nemovitostí v podstatě hned, když se zjistila pravda o jeho podnikání, pokusil Písařík přepsat na jiné svoje firmy. Všiml si toho ale insolvenční správce, a tak transakce zastavil soud. „Vyhověl návrhu na nařízení předběžného opatření,“ potvrdil Blesku Jaroslav Brož, insolvenční správce v případu podnikatele Tomáše Bárty. Ten má s Písaříkem letitý spor, ve kterém si nárokuje podíl v Bohemia Energy.

tarka ( 14. listopadu 2021 20:15 )

nenažranost nezvladatelného ega, to je problém těchto lidí.....k tomu ještě bouráky za další desítky milionů......a k čemu jim to je....

Svec Brano ( 11. listopadu 2021 09:18 )

Takové lidi je třeba komplet aj s jeho rodinou víte co.... Jenže tenhle národ povedeného lidu se bojí.Jednoho člověka zavřou ,ale 900tisic oklamaných to asi těžko.Každej jen mele hubou a nic neudělají,pak se divíte co vše si může pan podnikatel dovolit.Ja nemít koupit za co jídlo ač poctivě pracují ,tak takový pán by taky neměl radost ze života.Jen ať se bojí ví proč.Lidé už se konečně probuďte.

Mirek Turecek ( 11. listopadu 2021 07:05 )

Doufam ze ma vsechny majetky prozatim obstavene aby je nrmohl prodat a schovat, tak jak by se to delo komukoliv jinemu.

mira gvusc ( 11. listopadu 2021 06:50 )

Neměli by lidé pomoct.Vzdyt je to hrozný chudák.

george1957 ( 11. listopadu 2021 05:49 )

Jediné řešení je takové.Zavřít do vyšetřovací vazby a odstavit po tuto dobu majetek.Než se vše vyřeší.

Zobrazit celou diskusi