Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smutek, pomalá řeč i slzy šéfa Bohemia Energy: Co odhalila o Písaříkovi řeč těla?

Autor: sova, ČTK, Lucie Cigániková - 
9. listopadu 2021
05:00

Emotivní vystoupení majitele skupiny Bohemia Energy Jiřího Písaříka na pondělní tiskové konferenci nebylo hrané, podnikatel byl skutečně před zhroucením. Myslí si to odbornice na řeč těla Eliška Landovská. Spíše je to tak, že sám uvěřil něčemu, čemu věřit neměl, řekla expertka Blesku. Během brífinku v pondělí zazněla z úst Písaříka i omluva klientům a pohnuté líčení majitele ohledně toho, jak k celé situaci, kdy firma vypověděla smlouvy svým zákazníkům, došlo.

Písařík na úvod tiskové konference jen těžko hledal slova. „Upřímně v tuhle chvíli vůbec nevím, jak začít. Jsou to již tři týdny od doby, kdy jsme museli učinit to velice těžké rozhodnutí, a jak vidíte, stále ještě nejsem úplně schopný o tom mluvit,“ začal svůj projev pomalu. Tvářil se smutně, během projevu si otíral oči.

„Je to člověk, který má velmi dobré intelektuální schopnosti, má tah na bránu, ale chybí mu buldočí vytrvalost. Takže když se začne něco dít, musí se o někoho opřít. Je to spíše technický typ člověka, možná si nevšiml varovných signálů, které v té situaci byly, nebo si jich nevšiml včas,“ míní o podnikateli odbornice.

Čišelo z něj zklamání

Podle Landovské ale Písařík viditelně vážil každé slovo, neboť byl přesvědčen, že cokoli řekne, může být použito proti němu. „Každej den se probudím a říkám si, že je to jenom zlej sen,“ tvrdil majitel firmy.

Video  Jiří Písařík: Emotivní úvod tiskové konference  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

„Svými emocemi se téměř dusí a má co dělat, aby se ovládl. Také se často napije, což je gesto, které lidé používají, aby něco oddálili,“ všimla si expertka. Zároveň uvedla, že Písařík nemá gesta ani rysy člověka, jenž lže. „Spíše je velice zklamán tím, jak se situace vyvinula, protože skutečně vůbec nepočítal s tím, že se to může stát,“ dodala.

Firma chce dostát svým závazkům

Vedení skupiny Bohemia Energy, která v říjnu ukončila dodávky plynu a elektřiny statisícům klientů, se v pondělí vůbec poprvé vyjádřilo k situaci ve firmě. Bohemia Energy byla se zhruba 900 000 odběrnými místy největším uskupením alternativních dodavatelů energií v Česku.

Rozhodnutí, že ukončuje podnikatelskou činnost a dodávky elektřiny a plynu, zákazníkům zveřejnila Bohemia Energy 13. října. Jako důvod uvedla přetrvávající extrémní růst energií na velkoobchodních trzích. Krátce po oznámení o ukončení činnosti skupina uvedla, že dostojí všem svým závazkům vůči zákazníkům, zaměstnancům, bankám i dodavatelům. Zároveň odmítla tvrzení, že zkrachovala.

reiner ( 13. listopadu 2021 08:31 )

Když si hoch představil že by se měl místo prohánění v luxusních fárech procházet po vězeňském dvoře a ty jeho rezidence ztratit - no kdo by se nerozplakal....

Zdenek ( 10. listopadu 2021 03:21 )

Zisk ČEZ klesl meziročně až o 90 procent. ..... 11.2021 - Zisk ČEZ za tři čtvrtletí klesl o téměř 7 miliard ----- Čistý zisk energetické skupiny ČEZ za tři čtvrtletí letošního roku klesl meziročně o téměř sedm miliard na 6,7 miliardy korun. Tržby činily 156 miliard korun, což je přibližně stejně jako za stejné období loni. .....

takze se potrebuje H O J I T a kde je to nejjednodussi mooooo samoooo na spodine-dolnich 10 milionech v Cesku

Zdenek ( 10. listopadu 2021 03:14 )

ale..ale - jedna se o klasickou "valku" colenou LIKVIDACI !! m a l e h o !! zivnostnika - na jeho biznis ma zalusk CEZ a ddalsi sttatni podniky v Cesku ........

nehleddejte vtom nic jineho -- STAT chce neci majetek - tak klidne roupouta TO co rozpoutal a kliddne vysstavi do n e b e z p e c i obcany Ceska -- je to stejne jako KRADEZ banky IPB - ttozhoddne neslo o vytunelovani - ale banka IPB se chtela z m o c n i t CSOB !!!!!!!!

++ Obrat: 9,5 mld CZK za rok 2019 - celkem 1,2 milionu zákazníků ZO JE kseft

A KDO na tom v y d e l a l .....

++++ ČEZ převezme po Bohemia Energy zákazníky - kolem 400 tis. těchto zákazníků. .....
++++ také společnost E.ON- asi 200 tisíc jejích zákazníků....
++++ od Pražské energetiky (PRE)


klasika velky hra Z E R E ty menssi .............

hejhej ( 9. listopadu 2021 22:18 )

zapravdu:

buban ( 9. listopadu 2021 21:30 )

No právě że nee.Spíš to ve mně vyvolává dojem,že bychom se na téměř žebráka měli složit-tedy vyhlásit sbírku na umoření jeho dluhů.

Zobrazit celou diskusi