Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vyšetřování smrti Petra Kellnera: Manévry s vrakem! Technická závada?

Autor: šim - 
3. dubna 2021
06:56

Týden po tragické nehodě helikoptéry, při které zemřelo pět osob včetně nejbohatšího Čecha Petra Kellnera (†56), došlo k vyzdvižení vraku stroje z nepřístupného terénu v okolí aljašského ledovce Knik. Vyšetřovatelé řekli, co se nyní bude dít.

Rada pro leteckou bezpečnost (NTBS) oznámila, že k vyzvednutí trosek došlo během pátku. Této akci dlouho bránilo nepříznivé počasí. To ostatně bránilo také okamžitému vyzvednutí těla v den, kdy se nehoda stala. Z místa neštěstí tým záchranářů minulou sobotu trasportoval pouze českého snowboardového mistra Davida Horvátha, který děsivý pád jako jediný zázračně přežil a jehož stav se dle zpráv z nemocnice zlepšuje. 

„Vrak je zpátky v Palmeru na bezpečném místě,“ nechal se slyšet Clint Johnson z NTBS. „Okamžitě na něm začne pracovat tým šesti až osmi lidí,“ dodal s tím, že šéf vyšetřovacího týmu dorazí na místo během soboty ze Seattlu, zbytek týmu ho bude následovat, a to včetně expertů na helikoptéry jako takové, v tomto případě šlo o Airbus model AS350B3 přezdívaný pro svou obratnost Veverka, a expert na motory.

„Věříme, že zapojení těchto expertů přinese posun ve vyšetřování,“ řekl Johnson.  „Všichni ti, kdo míří na místo, budou společně zkoumat vrak s tou největší pečlivostí, aby zjistili, zda se na nehodě nepodílela nějaká chyba nebo závada,“ dodal a vyjádřil úlevu, že se vrak vrtulníku podařilo z místa havárie vzhledem k nepřízni počasí a lavinovému nebezpečí dostat.

Video  Kellner (†56) očima ekonoma a politologa. Jak jeho nečekaná smrt zamíchá kartami?  - Blesk
Video se připravuje ...

j.p.toman ( 4. dubna 2021 08:39 )

A co na to Csáková ? Nejde zase o nějaké spiknutí ?

bullshit ( 3. dubna 2021 21:24 )

Někdo minule psal jak makal 20 hodin denně a tak vydělal stovky miliard.
Tak mi to nějak nevychází. Glorifikují asi šikovného chlápka ale ostrými lokty a chapadly do nejvyšších pater kterého málo kdo viděl fyzicky. Jeho odchod je ztráta pro rodinu ale "národ" to asi přežije bez ztráty kytičky.

sekebo ( 3. dubna 2021 18:41 )

Týden v Karibiku, další na Aljašce, vypadá to, že PPF pojede dál i bez něj. Velká škoda docela mladého života. Jinak uměl využít tunelářský kapitalismus 90. let skvěle a během pár let se dostal ke stamiliardovému majetku, Babiš se také snažil, ale o něco zaostal. Jinak Kožený, Pitr, Tykač, Bakala, Komárek atd., to jsou další úspěšní v tomto prostředí.

Hestia1 ( 3. dubna 2021 15:44 )

Tak snad se už všichni dozvíme, co se přesně stalo. Vyšetří celej vrak, zjistí závadu a na závěr to svedou na pilota, že neodhadl vzdálenost.

Tara-Tara ( 3. dubna 2021 11:43 )

je to smutné pro rodiny zemřelých, ale asi to byl osud....co asi teď budou vyšetřovat, život jim to stejně nevrátí a jestli to byla nějaká lumpárna, asi už je pozdě

Zobrazit celou diskusi